StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoSamo da se ovi naši ne dosjete takvom marketingu...

Turizam i pohlepa potaknuli su potpuno ludilo: u Puli gavune prodaju na deke. Domalo će i na komad...

Piše DV
3. rujna 2022. - 18:53

Kad smo vidjeli cijene na pulskoj peskariji, bilo nam je jasno kako im turizam ide, pa onda nije ni čudo da to samo dooobro bogati turisti mogu kupiti. Doduše, srđele su im bile 30 kuna, očišćene 40, ali nama je zanimljivija priča oko gavuna. Jer i njih je, piše Istra24, bilo na peskariji. A prodaju se na deke, odnosno grame, da zvuči više.

Sto grama jednako je 10 kuna, što će reći 100 kuna za kilogram. Samo da im ne padne na pamet, a moglo bi, da srđelu još malo prodavaju na komad, kao ‘ljekariju‘ ili uz opasku ‘ne smije se više od dva na dan‘ kao tablete... 

Doduše, kako sve cijene idu gore, a mi u špazima imamo sve manje novaca za kilo ili dva, možda će nam i dvije srđelice, k‘o Roku i Cicibeli, uz puno ljubavi biti sasvim dovoljno za preživjeti dan...

19. travanj 2024 19:03