StoryEditorOCM

Turističko vijeće Županijske TZ dogodine očekuje 80% noćenja iz 2019. godine

Piše dv
15. prosinca 2021. - 10:04

U Dubrovniku je jučer održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Prema očekivanjima u idućoj bismo godini mogli ostvariti 80% noćenja iz 2019. godine – istaknuto je na 17. sjednici Turističkog vijeća županijske turističke zajednice.

„Kako se pokazuje da postotak fiskaliziranih računa raste brže od postotka noćenja, u idućoj godini možemo očekivati približno normalnu turističku godinu. No, nužno je daljnje ubrzano cijepljenje kako nam se ne bi pogoršala epidemiološka slika“ – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na dnevnom redu sjednice Turističkog vijeća našlo se i izvješće o obavljenom nadzoru Ministarstva turizma i sporta, prijedlog poslovnika o radu Turističkog vijeća, prijedlog Rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

Također, bilo je riječi i o prijedlogu programa rada Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za iduću godinu, prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te o prijedlogu pravilnika o kriterijima za dodjelu sredstava iz fonda za udružene turističke zajednice.

25. travanj 2024 08:56