StoryEditorOCM

Turistički desant na Split: velika navala na trajekte, uvode se i izvanredne linije. Gužva je i na aerodromu, tijekom vikenda slijeće 160 aviona!

Piše sd
10. srpnja 2021. - 12:52

Oko 70 tisuća putnika ovoga će vikenda proći kroz splitsku zračnu i trajektnu luku, a sudeći po velikim gužvama sezona je, za razliku od prošlog covid ljeta, u punom jeku, piše Slobodna Dalmacija. 

Od Jelene Ivulić iz Jadrolinije Hina doznaje da će kroz tu gradsku trajektnu luku proći preko 45 tisuća putnika i 12 tisuća vozila. A da je riječ o pravoj navali na trajekte, ali i na brodove dovoljno govori i podatak da će zbog velikog interesa putnika Jadrolinija tijekom jutra imati i izvanrednu liniju za Supetar na Braču.

image
Turisti u trajektnoj luci.
 
Sasa Buric/Cropix

"Trajekti su nam popunjeni, nastavljamo s pozitivnim rastom iz lipnja i prvog vikenda u srpnju. Nadamo se da nas u ovom pozitivnom rastu ništa neće omesti", kazala je Ivulić.

U zračnoj luci za vikend će, pak, stići čak 160 aviona, od kojih je 120 komercijalnih linija i 40 privatnih, te 25 tisuća putnika.

image
Splitski aerodrom
Josko Ponos/Cropix

"Brojke su iste kao i prošli vikend i možemo reći da je ovo srce sezone. Što se tiče lipnja zabilježili smo oko 117 tisuća putnika što je dobra brojka, a kada uspoređujemo to s lipnjem prošle godine tada smo imali tek 26 tisuća putnika. Prošli mjesec smo imali najviše putnika od svih zračnih luka", kazao je šef službe prihvata i otpreme putnika Mate Melvan, piše Slobodna Dalmacija. 

16. travanj 2024 21:04