StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAJSTARIJA KARANTENA

Turistička zajednica promovira Dubrovnik novim videom kroz "susret” notara iz 1377. i stanovnika grada iz 2020.

Piše DV
28. srpnja 2020. - 15:21
Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom u promotivne svrhe koristi povijesnu priču o najstarijoj svjetskoj karanteni u Dubrovniku u stalnoj komunikaciji prema stranim medijima, kao i u svim marketinškim aktivnostima te je tim povodom snimljen jedan od niza video uradaka kojim se prezentira povijesna materijalna i nematerijalna kulturna baština Dubrovnika. 
  
Na jučerašnji datum, 27. srpnja 1377., Dubrovačka republika donijela je povijesnu odluku kojom je proglasila Veniens de locis Pestiferis non intrect Ragusium vel districtum, donijela uredbu o prvoj karanteni na svijetu čiji zapis postoji u Knjizi Liber viridis u dubrovačkom povijesnom Arhivu u palači Sponza.

image
Cropix


Kako navode iz TZ-a Dubrovnik, osim izolacije, ništa nije pomagalo u borbi protiv epidemije kuge koja je tada harala svijetom odnoseći bezbroj ljudskih života. Niti tada nije pomagalo ništa osim fizičke distance, udaljavanja, izolacije i to ne samo 15, već 40 dana. Nakon 643 godine, svijet se suočava s istim dilemama i problemima, poručuju iz TZ-a, a video je svojevrsni vremeplov, odnosno “susret” notara  iz 1377. godine i stanovnikom grada iz 2020.godine, kojega možete pogledati na linku https://bit.ly/3g7T3ZE.

Video je prikazan putem društvenih mreža Turističke zajednice grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice, a ostvaren je doseg od nešto više od 80.000 korisnika na mrežama TZGD, dok je na Croatia Full of Life doseg nešto više od 148.000.
 
19. travanj 2024 19:38