StoryEditor
Turizam i gospodarstvoizvrsna promocija

The Travel detective Peter Greenberg opet hvali Grad: Dubrovnik je naslovna priča u ovotjednoj emisiji popularne američke turističke emisije PBS televizije

Piše DV
21. svibnja 2022. - 10:13

Dubrovnik kao naslovna priča u ovotjednoj emisiji ''The Travel Detective'', jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija PBS televizije, autora Petera Greenberga, još je jedna izvrsna promocija na važnom turističkom tržištu za Dubrovnik.

 

Hidden Gems of Dubrovnik, u prijevodu: Skriveni dragulji Dubrovnika, premijerno će biti prikazani ovu subotu, 21. svibnja, na čikaškoj PBS postaji u sklopu 7. sezone serije The Travel Detective. Zatim će se emitirati na PBS postajama diljem SAD-a i biti dostupan za streaming na Amazon Prime i Apple TV+.

image

Šetnja i fotografije sa Straduna

Božo Radić/Cropix

Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy i glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema, materijale za svoju emisiju snimao je u Dubrovniku u listopadu pandemijske 2020. godine. Uz impresivne snimke grada, donosi i priče među kojima u najavnom videu ističe onu o Muzeju Domovinskog rata na Srđu.

 

Emisija je snimana u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika, kao dio aktivnosti usmjerenih na promociju Dubrovnika na najvažnijim emitivnim tržištima. ''The Travel Detective'' prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije, koja uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njihove web stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.

 

U nastavku se može vidjeti najava emisije:

10. kolovoz 2022 17:13