StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvo"NOVO NORMALNO" |

RESTORANI I KAFIĆI NIJEMI SVJEDOCI UČINKA PANDEMIJE Ipak, mladi sugrađani su popravili dojam polupraznog Grada

Piše Foto: Ahmet Kalajdžić
23. kolovoza 2020. - 10:04
Iako je tek počela druga polovica kolovoza i formalno "full sezona", tekuća 2020. godina će se pamtiti i po tome kak oje Grad izgledao u kolovozu, nakon odlaska turista iz Austrije, Njemačke, Francuske i Velike Britanije kućama. Iz fotogalerije, snimljene između 22 i 23 sata, kada se u restoranima, u "normalnim sezonama" traži slobodan stol za večeru, bili su još kako vidljivi učinci pandemije COVUD-a 19.

image
Iako je sredina kolovoza, zbog korone su mnogi turisti već otišli iz Dubrovnika
Ahmet Kalajdžić


Zbog aktualnog stanja naglog širenja drugog vala koronavirusa i sve većeg broja zaraženih, povijesna jezgra Grada je sinoć bila polupusta. Prizori s Prijekog i Gundulićeve place podsjećali su na svibanj ili listopad prošle godine. I Stradun je bio poluprazan, a nešto gostiju se moglo vidjeti tek ispred "Cele", "La Bodege","Tinela" i na Bunićevoj, odnosno Puiškoj placi...

image
Iako je sredina kolovoza, zbog korone su mnogi turisti već otišli iz Dubrovnika
Ahmet Kalajdžić


Uočljivi kontrast bili su brojni mladi koji su odlučili večer šprovesti vani, s prijateljima a ne uz TV ekrane te su ipak izašli vani. Nadamo se kako će fotogalerija dočarati suprotnosti koje su, nažalost, u jeku pandemije postale "novo normalno".
25. travanj 2024 08:30