StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoIZRAVNO OD PROIZVOĐAČA |

Ove godine mandarine će se prodavati u još više hrvatskih gradova

Piše dv
2. listopada 2020. - 13:55
Diljem gradova i općina u Hrvatskoj započela je prodaja mandarina na štandovima i to direktno od proizvođača iz doline Neretve. Mandarine se već treću godinu nude žiteljima gradova Jastrebarsko, Zadar, Kaštela, Skradin, Ozalj, Duga Resa, Drniš, Novi Vindolski i općinama Otok, Velika Pisanica, Sveta Marija, Kotoriba, Žakanje, Kamanje, Donji Vidovec i Kostrena.
Od ove godine uspostavljena je i suradnja s velikim gradovima poput Splita, Rijeke i Zaprešića te drugih gradova i općina od kojih se izdvajaju Korčula, Solin, Slunj, Senj, Sisak, Zabok i Nova Gradiška. Posebno se ističe i suradnja s LAG-om Karašica iz Petrijevaca koji pod sloganom „Mandarina na kućnom pragu“ pokrivaj područje od Osijeka do Vukovara.

U suradnji s Gradom Zagrebom, Dubrovačko-neretvanska županija preko Povjerenstva za mandarine nastavlja s organizacijom treće manifestacije „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“, koja će se održati od 12. do 26. listopada. Na deset atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, svoje proizvode nudit će dvadeset OPG-ova iz doline Neretve.

Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske pokrenulo je prije tri godine Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH putem prodaje s kombija ili kamiona. Do sad je na ovaj način povezano preko 25 gradova i općina u Hrvatskoj i preko 40 OPG-ova koji se spremaju da od 1. listopada do 15. prosinca plasiraju ovogodišnji urod.

S obzirom da je ova Inicijativa na samom početku i da nova Odobrenja pristižu svaki dan, Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije i dalje poziva zainteresirane proizvođače da se prijave u Upravni odjelu za gospodarstvo i more u Opuzenu, savjetniku Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem.
19. travanj 2024 03:08