StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZA SIGURNIJU KUPALIŠNU SEZONU

Od Brsečina preko Elafita do Belvedera: Dubrovačke plaže i kupališta ograđeni plutajućim zaštitnim ogradama

Piše DV
22. svibnja 2023. - 11:53

U okviru aktivnosti na održavanju javnih plaža i kupališta Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more proveo je postavljanje plutajućih zaštitnih ograda na plažama odnosno kupalištima na administrativnom području Grada Dubrovnika: od pozicija na užem gradskom području, preko onih na području Mokošice, Lozice, Štikovice, Zatona, Orašca, Trstenog i Brsečina sve do više kupališta na Koločepu, Lopudu, Suđurđu i Šipanskoj Luci.

image
Grad Dubrovnik/

Grad Dubrovnik svake godine ulaže znatna sredstva u održavanje i nabavu novih brana kako bi se korisnici kupališta osjećali što sigurnije. Ovim putem pozivaju se svi građani ukoliko uoče da je došlo do njihovih oštećenja o tome obavijeste nadležni Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more.

image
Grad Dubrovnik/

 

S obzirom da su psihološke brane isključivo vlasništvo Grada Dubrovnika, nitko osim ugovornog izvršitelja usluge nije ih ovlašten pomicati ili mijenjati opseg zaštićenog područja te se ujedno moli građane da bilo kakve intervencije neovlaštenih trećih osoba prijave nadležnom upravnom odjelu.

22. svibanj 2023 11:54