StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPROMOCIJA SE NASTAVLJA |

OBJAVILI PRILOG O GRADU - Deutsche Welle preporučuje posjet Dubrovniku

Piše DV
17. kolovoza 2020. - 16:52
U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u Dubrovniku je tijekom srpnja boravila snimateljska ekipa njemačke televizije Deutsche Welle i urednica Elisabeth Koetter, koja je snimila TV prilog o Dubrovniku.  Prilog za popularnu emisiju “Check – in” snimljen je na način da mlada Dubrovkinja Dore Puđa vodi gledatelje na nezaobilazna mjesta u Dubrovniku.
Deutsche Welle satelitski program emitira se diljem svijeta na  četiri kanala – na engleskom, njemačkom, španjolskom i arapskom jeziku, a usluga emitiranja moguća je i na 30 različitih stranih jezika.
 
Tv prilog o Dubrovniku na različitim jezicima dostupan je na slijedećim linkovima:
https://www.dw.com/de/dubrovnik-ohne-overtourism/av-54526395
https://www.dw.com/en/dubrovnikwithout-overtourism/av-54526543
https://www.dw.com/es/dubrovnik-sin-masificaciones/av-54564766
 
Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika. Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, dok su u srpnju bili na prvom mjestu.
Prošle godine u Dubrovniku je boravilo 111 446 njemačkih turista, uz ostvarenih 294 661 noćenja.
 
Od 1. kolovoza do 15. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 3 869 njemačkih gostiju (79 % od turističkog prometa prošlogodišnje prve polovice kolovoza), koji su ostvarili 16 830 noćenja (87 %  od turističkog prometa prošlogodišnje prve polovice kolovoza ) .
Trenutno u Dubrovniku boravi 1391 njemački turist, što je 70 % od prologodišnjeg prometa na isti datum.
 
Dubrovnik je povezan direktnim letovima s nekoliko njemačkih destinacija. Croatia Airlines povezuje Frankfurt i Dubrovnik sedam puta tjedno, jednom tjednom Düsseldorf i tri puta tjedno München, dok Lufthansa povezuje Dubrovnik i München pet puta tjedno  te Dubrovnik i Frankfurt dva puta tjedno. Eurowings uvodi liniju za Dusseldorf od 30.8 jednom tjedno.
25. travanj 2024 18:45