StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTURIZAM U DOBA KORONE

Neki dubrovački hoteli oprezni, neki nude pogodnosti gostima, a neki uskoro otvaraju svoja vrata!

Piše Dv
8. svibnja 2020. - 14:58
Dubrovački hotelski lanac Importanne Hotels and Resort najavio je 11. svibnja otvaranje vrata gostima. Pored toga, grupacija se odlučila prilagoditi novonastaloj situaciji i netipičnoj sezoni koja ih očekuje. Tako će svi oni koji će od 11. svibnja u Resortu rezervirati dvodnevni smještaj, poručili su, dobit će povrat troškova cestarine u vrijednosti koja odgovara relaciji od Zagreba do Dubrovnika, a za boravak od 4 dana, dobit će povrat troškova cestarine u oba smjera na istoj relaciji. No, jesu li i druge kompanije koje posluju na području Dubrovnika pripremili neke pogodnosti za svoje goste i hoće li otvarati svoje hotele? Iz kompanije Valamar Riviera d.d. odgovorili su:

image
CROPIX


- Valamar se priprema za ponovno otvaranje svojih kampova u toku svibnja i početkom lipnja, a detaljniji plan otvaranja kampova i hotela objavit ćemo u narednim danima kada očekujemo da ćemo također imati informacije o procesu otvaranja granica i mogućnosti dolaska turista iz susjednih zemalja, navedeno je u odgovoru.

Teško je i nezahvalno davati bilo kakve prognoze

- Jadranski luksuzni hoteli razmatraju mogućnost otvaranja hotela, no konkretna odluka o tome u ovom trenutku još nije donesena. Prodaja svih hotelskih kapaciteta za sezonu 2020. je trenutno otvorena, no dinamiku otvaranja pojedinačnih hotela donosit ćemo u skladu s razvojem situacije, ponajprije sukladno uspostavljanju zračnih linija obzirom da kao destinacija ovisimo o avio gostima. Pažljivo pratimo tijek događaja te smo pripremni na više scenarija, a u skladu s kojima ćemo prilagođavati i poslovanje. S obzirom na još uvijek veliku neizvjesnost oko cjelokupne situacije, različite mjere kretanja ovisno o zemljama iz kojih gosti dolaze, trenutni volumen bookinga kao i spomenutu neizvjesnost po pitanju uspostavljanja zračnih linija, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznijeti predviđanja o tijeku ovogodišnje turističke sezone, ističu iz Jadranskih luksuznih hotela.

image
CROPIX


Hotel Rixos Libertas Dubrovnik odnosno, odnedavno Hotel Rixos Premium Dubrovnik, od 12. svibnja otvara svoja vrata za goste.
16. travanj 2024 16:09