StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAJIZNAJMLJIVAČI 2021.|

Naira Asatryan i Adrian Wielea najbolji su iznajmljivači u Hrvatskoj, njihova Vila Adrian u Dubrovniku ima pogled i ‘ono nešto‘

Piše Maja Rilović Koprivec
18. studenog 2021. - 21:20

Vila Adrian iz Dubrovnika, vlasnika Naire Asatryan i Adriana Wielea iz Dubrovnika, najbolja je među vilama u Hrvatskoj. Odluka je to velike akcije Najiznajmljivač 2021 koja je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. Izbor je organizirao Novi list, a nagrade su uručene u Pazinu u sklopu Foruma obiteljskog smještaja koji je organizirala Hrvatska gospodarska komora.

Vila Adrian koja se nalazi kod hotela Argentina vlasnici vode na način da sve goste doživljavaju prijateljima koji su im svojim dolaskom dali najveće povjerenje. No ono što je čini drukčijom od drugih su njezini vlasnici, kao i povijesna priča koju baštini. U vili je živio istaknuti kipar Vanja Radauš, jedan od najznačajnijih hrvatskih likovnih umjetnika 20. stoljeća, pa se tako u njoj i danas nalaze neke od njegovih skulptura, sve to stoji u obrazloženju izbora koji je nemalo iznenadio dubrovačke vlasnike.

image
VIlla Adrian u Dubrovniku
Privatni Album

- Malo je reći da smo bili iznenađeni izborom na koji nas je u svibnju prijavila naša agencija Direct Booker. Jedno smo vrijeme bili u šoku - priča Naira Asatryan, poznata dubrovačka pijanistica. - Znali smo da su nas prijavili, ali znate, svjesni smo mi kakva je kod nas konkurencija. Znamo da ljudi ulažu milijune u opremanje svojih kuća i nismo očekivali da ćemo uopće ući u uži izbor, jer mi ulažemo u prostor pomalo svake godine po nešto. Jedino što smo znali jest da je naš pogled jedinstven i da tu nemamo konkurencije – govori Naira Asatryan.

Vila ima dva dijela, prostor za devet odnosno pet osoba. Naira Asatryan, pijanistica koja je prije dvadeset godina iz Armenije doselila u Dubrovnik, te Adrian Wiele, kojem je baka Piroška Präger Radauš – kupivši kuću preselila iz Mađarske u Dubrovnik – vilu ostavila u nasljedstvo, prije nekoliko godina na dijelu terase izgradili su i bazen.

image
VIlla Adrian u Dubrovniku
Privatni Album

- Imamo puno prijatelja i tko god dođe kod nas kaže da ljepšeg pogleda nema. Međutim, svi koji su došli također su nam rekli da kuća ima u sebi nešto posebno da nije samo kuća s puno skupih stvari unutra, nego da se vidi da kuća diše umjetnost. Posvuda su neki detalji, kipovi Radauša pa slika svekrvine majke čija je kuća bila, i drugih detalja po kojima se vidi da to nije samo kuća za iznajmljivanje. U ocjenjivanju su nam rekli da se tu više gledao faktor čovjek, i da se vidi da mi volimo tu biti s gostima – priča Naira Asatryan, koja svojim gostima redovito i svira. – Gotovo svaku večer imamo koncert i zajednička druženja, a ovdje su presudile takve sitnice – kaže Naira. Čestitamo!

18. travanj 2024 19:43