StoryEditor

Na plaži u elitnom ljetovalištu po visokoj cijeni iznajmljuju prljave ležaljke i suncobrane. Jedan od komentara: Na ovom se Tito sunčao

Piše PSD
11. kolovoza 2022. - 12:02
Ležaljke su česta meta prigovora, kako zbog svoje gustoće, cijene, ali i prljavštine (ilustracija)Duje Klarić/Cropix

Ležaljke su tema o kojoj se godinama priča po Jadranu. Bilo o tome koliko ih ima previše pa zauzmu cijelu plažu ili da su preskupe pa čovjek po cijeni dvodnevnog najma može kupiti vlastitu. S druge strane, ima i raznih vrsta ležaljki, drvenih i plastičnih, novih i starih, čistih i prljavih.

Društvene mreže nadahnula je, razgnjevila i nasmijala fotografija s plaže u Tivtu u Crnoj Gori koju su objavili na stranici "podgorički_vremeplov". Na njoj se plastična ležaljka, uz pripadajući plastični stolić i suncobran, iznajmljuje po cijeni od 14 eura, hrvatski rečeno 105 kuna.

image

Oštećena ležaljka i rupičasti stolić koji su prizvali sjećanje na Tita
 

Screenshot Klix/Instagram

U ovom sllučaju problem nije toliko cijena koliko činjenica da je ležaljka oštećena, suncobran prljav, a stolić pun rupa i prljavštine. Fotografija je potaknula ocjene o cijeni i prljavštini, a jedan komentar je glasio "Na ovom se Tito sunčao", prenosi Net.hr.

image

Tivat je ljetovalište s puno dobrih plaža pa i ležaljke drže cijenu

Savo Prelević/AFP

I baš taj komentar pogađa bit jer je Tito često ljetovao u obližnjem Igalu, pa je aluzija na njega, kao i na vremešnost i prljavštinu stolice, posve pogođena. Osim toga Tivat je elitno ljetovalište, koje je privlačilo i brojne bogataše, naročito ruske oligarhe sa svojim jahtama. Njima cijena ležaljke sigurno ne bi bila preskupa, a zbog nečistoće iznajmljivača bi možda poslali na dužu obuku u Sibir.

image

Tivat je i luka za jahte ruskih oligarha

Nikola Vilić/Cropix
30. rujan 2022 10:31