StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMLJEČANI NA SASTANKU S ŽUPANOM

Mljetski Amerikanci pomažu svome otoku

31. ožujka 2017. - 11:43

Predstavnici vlasnika tvrtke Riba Mljet, Mljećani iz Amerike Ivo Dabelić i Bil Čumbelić te direktor tvrtke Alen Krkić i načelnik Općine Mljet Đivo Market sastali su se u palači Ranjina s županom dubrovačko- neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.

Predstavnici te tvrtke su izvijestili župana o pokrenutom uzgoju ribe na novoj lokaciji Galičnjak za koju su dobili novu koncesiju te mu zahvalili na brzom postupku koncesioniranja. Također, najavili su daljnje širenje posla u moru ali i na kopnu te ga zamolili za jednaku podršku Županije.

Tom prigodom župan Dobroslavić im je čestitao na uspješnom projektu i obećao daljnju potporu gospodarskoj revitalizaciji otoka Mljeta te naglasio kako su oni izuzetno lijepi primjer kako vezanost za stari kraj može rezultirati učinkovitim poslom na korist ulagača i Općine Mljet. Vrijedi naglasiti kako su ovom sastanku nazočili i strani stručnjaci iz Nizozemske i Izraela koje  je Riba Mljet angažirala te se razgovaralo i o mogućnosti prijenosa znanja ustanova iz njihovih zemalja našem ribarstvu i marikulturi.

19. travanj 2024 13:22