StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTURISTIČKI DJELATNICI|

London - Dubrovnik visi, ali (još) nije zabranjen

Piše Anđelka Kelava
1. travnja 2021. - 15:30

Vijesti o restrikcijama putovanja za goste iz Ujedinjenog Kraljevstva sa zabrinutošću prate dubrovački hotelijeri i zaposleni u turizmu kojima su upravo Britanci ciljana skupina. Izbor destinacije za odmor ove neizvjesne pandemijske sezone ovisit će prvenstveno o stopi procijepljenosti lokalnog stanovništva i epidemiološkoj situaciji. Evo kakva su očekivanja u Dubrovniku:

image
Ana Hrnić, direktorica TZ Grada Dubrovnika ne gubi nadu u dolazak Britanaca

Ana Hrnić, direktorica Turističke zajedncie Dubrovnik

Prema informacijama od predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, riječ je o dopuni postojećeg zakona, odnosno uvođenja novčane kazne za sve koji pokušaju izaći iz zemlje bez nužnog razloga. Britanski ministar zdravstva Matt Hancock izjavio je da još stoji plan da Britanci mogu putovati nakon 17.svibnja, što će naravno ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Smatramo da je prerano govoriti o produljenju zabrane putovanja Britanaca.

Unatoč neizvjesnoj epidemiološkoj situaciji, visoki postotak procijepljenosti Britancima pruža razlog za opravdanu nadu u realizaciju dugo očekivanih putovanja u inozemstvo, a među najpoželjnijima je Hrvatska. Upravo radi vrlo intenzivnog tempa cijepljenja, među Britancima vlada veliki optimizam i izrazita ustrajnost u nastojanjima za odlazak na siguran odmor sa suncem i morem, pogotovo nakon izuzetno izazovne protekle godine u znaku velikih epidemioloških restrikcija. Izbor destinacije za odmor Britancima će ovisiti o stopi procijepljenosti lokalnog stanovništva i epidemiološkoj situaciji.

Apeliramo na značaj postizanja što veće sigurnosti Dubrovnika kako bi ponovno zasjao turističkim sjajem koji zaslužuje i vratio se među vodeće turističke lidere na Mediteranu, gdje i pripada.

image
Mirna Lončar Stražičić
Facebook

Mirna Lončar Stražičić, General Manager

Villa Dubrovnik

Nedavna vijest o odluci britanskih vlasti da zabrani odlazak na godišnji odmor tijekom ovogodišnje sezone imat će ozbiljne posljedice na turističke rezultate ovogodišnje sezone u Hrvatskoj, posebno u Dubrovniku.

Što se tiče Ville Dubrovnik, britansko tržište je jedno od tri vodeća po broju gostiju pa svaku mjeru britanske Vlade, koja se odnosi na putovanja, pomno pratimo.

S obzirom na to da najava zabrane putovanja važi do kraja lipnja, to ostavlja razlog za umjereni optimizam da Dubrovnik može biti odmorišna destinacija Britancima za vrijeme glavne sezone i postsezone.

Villa Dubrovnik je kontinuirano aktivna u smislu animacije naše ciljne grupe na tržištima koja imaju potencijal, avio povezanost i slobodu ulaska u Hrvatsku. Osim tradicionalnih tržišta poput Amerike i Velike Britanije, fokus naših aktivnosti je i na ostalim europskim tržištima uključujući Ukrajinu, Njemačku i skandinavske zemlje.

Villa Dubrovnik će ove godine privlačiti goste maksimalnom posvećenošću mjerama suzbijanja širenja zaraze covidom -19, uz organizaciju PCR testiranja u prostorima hotela za goste koji budu zainteresirani.

image
Zrinka Marinović, glasnogovornica JLH

Zrinka Marinović, Jadranski luksuzni hoteli

Jadranski luksuzni hoteli su uz kontinuirane i intenzivne promotivne aktivnosti i u svakodnevnom kontaktu s partnerima na britanskom tržištu. Interes s britanskog tržišta je neupitan. Povratne informacije pokazuju da Britanci Dubrovnik i dalje vide kao jednu od vodećih i poželjnih destinacija za putovanja a naše hotele kao partnere koji su prošle godine dokazali spremnost na rad u uvjetima globalne pandemije.

Smatramo da će do većeg porasta rezervacija doći nakon 12. travnja kada se očekuju odluke sastanka u koji su uključeni svi bitni čimbenici industrije putovanja u Velikoj Britaniji, a koje će definirati protokole i preporuke putovanja izvan granica Velike Britanije."

image
Sandra Urlić, direktorica prodaje hotela Libertas Rixos Premium Dubrovnik:
Dv

Sanda Urlić, direktorica prodaje Hotela Rixos Premium Dubrovnik

Rixos Premium Dubrovnik hotel u ovom trenutku ne bilježi značajnije otkazivanje rezervacija gostiju s tržišta Velike Britanije. Pritom ohrabruje informacija kako hrvatski i europski državljani, koji putuju iz Ujedinjene Kraljevine u Hrvatsku, više neće morati ići u 14-dnevnu samoizolaciju te da će za ulazak u RH biti dovoljan negativan nalaz PCR testa na covid-19 koji nije stariji od 48 sati.

Ove smo godine fokusirani na tržište EU, Rusije, Izraela, kao i na sve ostale destinacije koje će imati izravnu avionsku liniju s Dubrovnikom. Veliku pažnju posvećujemo i domaćim gostima, koji su prošle godine ostvarili osjetno veći broj noćenja u našem hotelu. Uvjereni smo kako ćemo i ove turističke sezone, privući goste koji su željni odmora i odmaka od svakodnevnice. Očekuje nas još jedna izuzetno zahtjevna sezona, uz last minute booking.

image
Mario Matković, direktor Hotela Hilton Imperial
Dv

Mario Matković, direktor Hotela Hilton Imperial Dubrovnik

Trenutno u najvećem broju bilježimo last minute rezervacije. Poučeni prošlogodišnjem iskustvom, očekujemo povećanje broja rezervacije nakon što svi protokoli budu definirani od naše države, tako i ostalih.

Gosti iz Velike Britanije tradicionalno jesu naše najveće tržište no posljednjih godinu dana imamo veliki porast broja gostiju iz Hrvatske i regije. Naravno, pratimo situaciju i u drugim državama te suskladno aktualnim restrikcijama prilagođavamo svoje marketinške i prodajne aktivnosti.

19. travanj 2024 13:55