StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPRILOG BOLJOJ SEZONI |

FRANKOVIĆ O UPLOVLJAVANJU KRUZERA ‘Viking‘ je nova potvrda turističkog oporavka, vjerujem da će se broj zaraženih smanjiti, spasimo zajedno sezonu

Piše DV
18. srpnja 2021. - 10:30

Nakon jučerašnje optimistične FB objave o 45 letova na Zračnoj luci Dubrovnik u jednom danu, gradonačelnik Mato Franković danas je izrazio zadovoljstvo nedjeljnim uplovljavanjem kruzera u grušku pomorsku luku:

- Nakon više od godinu i pol dana u Dubrovnik je uplovio prvi brod kompanije Viking. Ovim se nastavlja turistički oporavak našeg Grada. U nadolazećim tjednima očekujemo i nova uplovljavanja brodova drugih kompanija. Turistički oporavak uistinu je danas vidljiv i ako se ovim tempom nastavi raditi, zabilježit ćemo jednu solidnu sezonu 2021. koja će cjelokupnom dubrovačkom gospodarstvu omogućiti da preživi do sezone 2022. Nadam se i vjerujem da će se brojka zaraženih početi smanjivati, što je ključno kako ne bi ušli u crvenu zonu i samim tim kako se ne bi naprasno zaustavilo sve ono na čemu smo zajedno sa turističkim sektorom radili cijelu proteklu zimu, a što danas daje vidljive rezultate. Ovaj put je u istinu sve na nama. Ne na pojedincu nego na zajednici - napisao je Franković i objavu zaključio uz hashtag #mislinadruge.

18. travanj 2024 20:42