StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoOdabrali putnici

Dva grada u Dalmaciji našla se na listi najpopularnijih mjesta po izboru Tripadvisora, pretekli i Havaje! Pogledajte popis najatraktivnijih destinacija

Piše dv
23. rujna 2022. - 10:37

Poznata platforma Tripadvisor za ocjenjivanje turističkih lokala, poput kafića, restorana i hotela, usluga poput izleta i tura, ali i destinacija objavila je nedavno liste u svojem tradicionalnom izboru “Traveler’s Choice 2022 Best of the Best”, odnosno najbolji od najboljih, piše Jutarnji.

Njihove liste stvaraju sami korisnici svojim ocjenama tijekom cijele godine, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija, kao što su “najbolje destinacije za ljubitelje hrane”, “najbolja mjesta za aktivni odmor”, “najbolji gradovi”... Tu je i kategorija “trending destinations”, što bi značilo destinacije koje su trenutno popularne, o kojima se govori i koje sve bolje kotiraju među turistima.

Na toj su se listi, na kojoj su ukupno 22 grada, ove godine našla i dva hrvatska, Dubrovnik i Split. Dubrovnik je na petom mjestu, Split na 13., a opisani su kao mjesta bogate povijesti, šarmantne arhitekture i lijepih plaža. Prvo mjesto osvojilo je najveći španjolski otok, Mallorca u Balearima.

DESTINACIJE U TRENDU PREMA TRIPADVISORU

1. Mallorca, Španjolska

2. Kairo, Egipat

3. Rodos, Grčka

4. Tulum, Meksiko

5. Dubrovnik, Hrvatska

6. Ibiza, Španjolska

7. Natal, Brazil

8. Arusha, Tanzanija

9. Goreme, Turska

10. Santorini, Grčka

11. Paraty, Brazil

12. Aruba, Karibi

13. Split, Hrvatska

14. Playa del Carmen, Meksiko

15. Otok Havaji, Havaji

26. studeni 2022 13:02