StoryEditor
Turizam i gospodarstvoNI CIJENA NIJE REDUCIRANA

Croatia Airlines na letu za Dubrovnik najprije slijeće u Split, kažu nije redukcija nego racionalizacija

Piše Silvia Rudinović
15. svibnja 2020. - 14:10
Croatia Airlines od 24. svibnja 2020. ponovno uvodi izravan večernji let iz Zagreba u Dubrovnik i od 25. svibnja 2020. izravan jutarnji let iz Dubrovnika u Zagreb kako bi se putnicima, nakon dolaska u Zagreb, omogućio priključni let na liniji Zagreb – Frankfurt i Zagreb – AmsterdamBožo Radić/CROPIX
Nakon djelomične obnove zračnog prometa između Dubrovnika i Zagreba u ponedjeljak, 11. svibnja, Croatia Airlines povukla je novi potez koji se neće svidjeti onima koji putuju. Uvedeni su jutarnji i večernji let između Zagreba i Dubrovnika i obratno, no umjesto izravne linije odsad će neki do Zračne luke u Čilipima morati putovati preko Splita, a to, kažu u Croatia Airlinesu, ovisi o konkretnim operativnim uvjetima. U nacionalnom avioprijevozniku odbacuju tezu  o reduciranju letova, jer će Dubrovnik i dalje s metroplom biti povezan dva puta dnevno.

Od 24. svibnja za Frankfurt i Amsterdan

- Dakle, ne možemo govoriti o reduciranju letova, dok su navedene izmjene u planiranom redu letenja, kao i eventualne buduće izmjene, prilagođene smanjenoj tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza te racionalizacijom operativnih troškova u uvjetima epidemiološke krize, koja je izrazito negativno utjecala na svjetsku avioindustriju i sektor turizma u cjelini. Croatia Airlines od 24. svibnja 2020. ponovno uvodi izravan večernji let iz Zagreba u Dubrovnik i od 25. svibnja 2020. izravan jutarnji let iz Dubrovnika u Zagreb kako bi se putnicima, nakon dolaska u Zagreb, omogućio priključni let na liniji Zagreb – Frankfurt i Zagreb – Amsterdam, jedne od najvažnijih europskih prometnih čvorišta – odgovara Davor Janušić, glasnogovornik Croatia Airlinesa.

image
Tonći Plazibat/CROPIX


Cijena pretkrizna

Na pitanje, hoće li zbog novih okolnosti putovanja doći do korekcije cijena letova, dobili smo negativan odgovor. 
- Cijene karata ostaju iste, a treba naglasiti da je tvrtka prigodom djelomične obnove letova unutar Hrvatske ponudila istu tarifnu strukturu koja je vrijedila i prije epidemiološke krize, odnosno obustave domaćeg prometa u ožujku ove godine. To znači da su putnicima i dalje na raspolaganju karte u četiri cjenovna razreda – FlyEasy, FlyOpti i FlyFlexi, za putovanja u ekonomskom razredu, i FlyBizz, za putovanja u poslovnom razredu. Najjeftinija karta Dubrovnik – Zagreb – Dubrovnik, koja je u ponudi od 11. svibnja, košta 788,75 kuna i može se kupiti na internetskoj ili mobilnoj stranici tvrtke – kaže Janušić.

Pritom napominje kako od tog iznosa 394 kune predstavlja prihod Croatia Airlinesa, 86 kuna pripada Zračnoj luci Dubrovnik, 143 kune idu Zračnoj luci Zagreb, 10 kuna je naknada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, i na sve to ide 155,75 kuna PDV-a.
Najjeftinija povratna karta na spomenutoj relaciji, s polaskom u nedjelju i povratkom u ponedjeljak, iznosi 851 kunu. Mjesta ima, ali će putnik na povratku večernjim letom u 20 sati 20 minuta najprije sletjeti u Split, pa potom nastaviti putovanje za Dubrovnik, a predviđeno trajanje leta je sat i 55 minuta.
#CROATIA AIRLINES, DUBROVNIK
loading...

Izdvojeno

28. svibanj 2020 13:30