StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoCHEF‘S PENCIL

Chef korčulanskog restorana na popularnom australskom gastro portalu

Piše DV
24. lipnja 2020. - 12:31
Renomirani chefovi hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom predstavljaju hrvatsku gastro scenu na popularnom australskom gastro portalu Chef's Pencil. Riječ je o suradnji koju je na australskom tržištu pokrenula Hrvatska turistička zajednica s ciljem promocije hrvatske gastronomije, chefova i regionalnih gastro specijaliteta.

„Nakon što smo na Chef's Pencil platformi uspješno prezentirali cjelokupno bogatstvo i kvalitetu hrvatske gastronomije, fokus naše suradnje sada je na predstavljanju poznatih hrvatskih chefova koji putem svojih originalnih recepata predstavljaju naše najznačajnije gastro regije. U vrijeme kada smo Australcima i mnogim gostima s dalekih tržišta teško dostupni, ovo je jedan od načina putem kojeg zadržavamo vidljivost Hrvatske te istovremeno predstavljamo bogatstvo naše gastro ponude“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U ovoj priči sudjeluje i Marko Gajski, chef restorana LD Terrace u Korčuli kojem je ove godine dodijeljena prva Michelinova zvjezdica otkrio je kako je sudjelovanje u Masterchefu označilo početak njegovog životnog puta posvećenog vrhunskoj gastronomiji. Kroz recept za komišku pogaču otkrio je priču prema kojoj su mornari recept za tijesto komiške pogače donijeli iz Indije, a potom ga obogatili sastojcima koje su imali u Dalmaciji, točnije na otoku Visu.

Podsjetimo, australska web platforma Chef's Pencil već jedanaest godina objavljuje sadržaj namijenjen svim ljudima zainteresiranima za gastronomiju, od profesionalnih kuhara do amaterskih ljubitelja hrane i gurmana. Osim brojnih recepata, na stranici se mogu pronaći savjeti za kuhanje i posjet gastronomskim turističkim destinacijama, najnoviji izvještaji iz kulinarske industrije te profesionalni savjeti za sve ljude koji se žele baviti gastronomijom, podsjećaju iz HTZ-a.
18. travanj 2024 20:02