StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoEH, DA NAM JE PRUGA|

ČESI SE SPREMAJU ZA MASOVNI DOLAZAK NA JADRAN: Preko 20.000 već je kupilo kartu za popularni ‘žuti vlak‘ koji ove godine vozi i do Splita!

Piše dv
4. svibnja 2021. - 13:38

Preko 20 tisuća Čeha već je kupilo kartu za poznati češki žuti vlak tvrtke RegioJet, koji će prve putnike na Jadransku obalu početi dovoziti 28. svibnja. Za razliku od lani, kad su Česi imali mogućnost vlakom stizati isključivo do Rijeke, ove godine uvedena je linija i za Split, a vlak će prolaziti i Zagrebom, ali i Budimpeštom, donosi Jutarnji list.

Kako su poručili iz ove tvrtke, interes za sve njihove linije, pa tako i onu prema Hrvatskoj, iz tjedna u tjedan raste za 25 posto, a već ovaj tjedan RegioJet je dostigao broj putnika kakav su lani imali tek sredinom mjeseca rujna pa u ovom željezničkom operateru vjeruju u nastavak dobrog prometa.

image
Česi putuju na hrvatsku obalu
Boris Kovacev/Cropix

Kad je u pitanju Hrvatska, dnevno se prema jadranskim destinacijama prodaje i do 400 karata, a cijene su i ove godine pristupačne - od 23 pa do 50 eura u jednom smjeru, ovisno o relaciji i vrsti sjedala. Vlakovi i ove godine voze jednakim rasporedom kao i lani - iz Praga polaze popodne u 16:46, u Rijeku dolaze drugi dan u 10:13 ujutro, a u Split u 13:44 sati.

Kad je u pitanju povratak, vlak iz Splita polazi u 15:51, iz Rijeke u 19:55, a u Prag dolazi drugi dan nešto iza 13 sati.

U lipnju i listopadu vlakovi će na relaciji prema Hrvatskoj voziti triput tjedno, dok će linija u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno, donosi Jutarnji list.

20. travanj 2024 07:26