StoryEditor
Turizam i gospodarstvoPROMOCIJA DUBROVNIKA:

BRITANSKI TABLOID ‘THE SUN‘ Nastavak promocije Dubrovnika u stranim medijima

Piše dv
1. ožujka 2021. - 12:39

Poznati britanski tabloid „The Sun“ objavio je članak o Dubrovniku. Članak pod nazivom „DUB BE GOOD TO ME - From medieval walls to the clear Adriatic sea- relax in Croatia`s stunning walled city of Dubrovnik.“ objavljen je u jednom od najčitanijih britanskih tabloida „The Sun“. Autorica navedenog članka, Mary Novakovich, koja piše i za druge prestižne britanske magazine kao što su The Guardian, The Telegraph i Daily Mail, boravila je u Dubrovniku u kolovozu, 2020. godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, predstavništva u Londonu, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te TZ Mljeta. Osim prirodnih i kulturnih ljepota Dubrovnika, lokacija snimanja popularne serije „Igra prijestolja“, čistog mora, novinarka ističe i ljepote otoka Lokruma.

image
Britanski tabloid The Subn objavio je promotivni članak o Dubrovniku
Tz Grada Dubrovnika

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Ana Hrnić, ugostila je novinarku Mary Novakovich, koja je nakon svog boravka u gradu, krajem rujna 2020. objavila svoj prvi članak o Dubrovniku u The Telegraphu koji broji oko 20 milijuna čitatelja mjesečno.

Nakon niza objavljenih članaka o Dubrovniku u stranim medijima kao što su CNN, Lonely Planet i Washington Post, ovo je još jedan nastavak velike promocije Dubrovnika kao turističke destinacije na nama bitnom Britanskom tržištu. Prema podacima za prijavu gostiju iz sustava eVisitor, u 2019. godini zabilježeno je 197.365 dolazaka turista iz UK, a ostvareno je 916.320 noćenja, a u prošloj, 2020. godini, zabilježeno je 22 006 dolazaka, što je 11% od ukupnog broja dolazaka u 2019., a ostvareno je 97 441 noćenja, odnosno 11% od ukupnog broja noćenja iz 2019.

21. svibanj 2022 14:32