StoryEditor
Turizam i gospodarstvoOD KRAJA OŽUJKA

Austrian Airlines obnavlja promet prema Dubrovniku!

Piše DV
19. veljače 2021. - 12:03
 Zračna luka Dubrovnik. Tonći Plazibat/Cropix

Austrian Airlines, nacionalni prijevoznik Republike Austrije, s početkom ljetnog reda letenja obnovit će promet prema tri odredišta u Hrvatskoja Dubrovniku, Splitu i Zagrebu!

Glasnogovornica ove poznate aviokompanije potvrdila je za croatianaviation.com red letenja za ožujak i travanj, dok broj tjednih letova za ostatak ljetnih mjeseci još nije definiran, kompanija će u sljedeća dva tjedna definirati red letenja za ostatak ljetne sezone.

S prvim danom ljetnog reda letenja (28.03.) Austrian će obnoviti tri linije prema zagrebačkoj, splitskoj i dubrovačkoj zračnoj luci.

Po četiri leta tjedno i prema Dubrovniku i Splitu

Linija Beč - Dubrovnik - Beč također će krenuti s prometovanjem od 28. ožujka, a u ožujku će još prometovati i u utorak, 30.

U prvom tjednu travnja najavljena su dva leta (četvrtak i petak, 01. i 02.04.), u drugom tjednu dostupna su tri leta (dodatno i nedjeljom), a od trećeg tjedna travnja kompanija će imati četiri leta tjedno za Dubrovnik, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Do kraja travnja Austrian će između Dubrovnika i Beča obaviti 17 povratnih letova, koristeći razne tipove zrakoplova iz svoje flote (DashQ400, Embraer 195, Airbus 319 i Airbus 320), pritom će na većini letova prometovati zrakoplovi tipa A319. Između Dubrovnika i Beča do kraja travnja u ponudi je 4664 sjedala.

Na početku ljetnog reda letenja tri linije prema Hrvatskoj

Isti broj letova, njih 17, najavljeno je i na liniji Beč - Split - Beč. Kompanija će postupno povećavati broj tjednih operacija, baš kao i u Dubrovniku, s time da će od sredine travnja na tjednoj razini kompanija nuditi četiri leta tjedno, također utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

U odnosu na liniju prema Dubrovniku, prema Splitu će prometovati veći zrakoplovi (uglavnom A320) pa je i broj ponuđenih sjedala između Splita i Beča znatno viši u odnosu na druge dvije linije prema Hrvatskoj. Ukupno je trenutno na tržištu dostupno čak 5.400 sjedala između dva spomenuta grada.

Povratak Austrian Airlinesa važna je vijest za tri spomenute hrvatske zračne luke. Iako se radi o manjem broju letova nego što je to bilo u 2019. godini, s obzirom na trenutnu situaciju Austrian će u predsezoni ponuditi zavidan broj letova prema Hrvatskoj, u navedenom razdoblju od svega mjesec dana ukupno je dostupno više od 15 tisuća sjedala na letovima ove poznate aviokompanije.

08. svibanj 2021 06:49