StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAJAVA ZA PROSINAC|

ASTA DESTINATION EXPO Dovest ćemo američke turiste velike platežne moći, Dubrovnik jedini može prezentirati hrvatski turizam na dostojan način!

Piše Lorita Vierda
12. ožujka 2020. - 14:55
Amerikanci koji trenutno borave u Dubrovniku, u kako su rekli 'sight inspectionu' ne djeluju nimalo zabrinuto. Dapače, s velikim optimizmom gledaju unaprijed, u prosinac ove godine, kad će, od 3. - 7. prosinca u Grad nahrupiti oko 400 travel agenata, kako bi se upoznali s Dubrovnikom kao jednoglasno i u velikoj konkurenciji izabranom destinacijom u koju namjeravaju namamiti turiste iz Sjedinjenih država, goste veće i bolje platežne moći.

"Izuzetno smo sretni da smo tako jednoglasno donijeli odluku da Dubrovnik bude središte velike konferencije u prosincu, kad ćemo s osmijehom ostaviti ovu trenutačnu situaciju iza sebe. Inače, ASTA je udruženje s preko 12 tisuća travel agenata samo u Sjedinjenim državama, i ono što je najvažnije - što ASTA preporuči, tamo Amerikanci putuju. Imamo 83 posto prodanih putovanja naših državljana, pa je onda sve jasno koliko uživao povjerenje" - istaknuo je potpredsjednik udruženja travel agenata ASTA, Robert Duglin. Nasmiješen i izbjegavajući pitanja  o koroni kao nečemu što se događa negdje drugdje, 'jer oni gledaju unaprijed', dodao je kako je ovaj projekt u suradnji s Turističkim zajednicama Grada i Županije, Gradom Dubrovnikom, HIT Dalmacijom i kao glavnim izvršnim sudionikom Elite Travelom, u pokretu već više od godine dana, te da mu se izuzetno vesele.

Velike destinacije koje su dosad bile izabirane za domaćine velike konferencije nakon završetka ASTA-e zabilježile su rast dolazaka s moćnog američkog tržišta za više od 60 posto. Tel Aviv, Atena, Madrid samo su neke od njih, a Dubrovnik je, dodala je Elinda Ravlić koja je i otvorila konferenciju za novinare, apsolutno jedini koji može dostojno prezentirati hrvatski turizam.
Travel agenti koji će doći u prosincu upoznat će, iz Dubrovnika kao baze, i druge hrvatske krajeve, poput Adventa u Zagrebu ili Istre sa svim svojim bogatstvima, posebno u proizvodnji (OPG-ovi), a na našem području obići će cijelu bivšu općinu Dubrovnik - od Prevlake do Pelješca, sa svim što cijela regija nudi, uz posebne i one modernije preglede samog Grada u zidinama.

"Cilj je povećati kvalitetu strukture gostiju koji nam dolaze, a to uključuje svaki vid prijevoza - od zrakoplova, kruzera, do cestovnog prometa, rent-a-car kompanija... "Dubrovnik je za nas najvažniji" - dodao je Duglin.
Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Mato Franković, te predsjednica Turističke zajednica Grada Ana Hrnić. Franković se osvrnuo na izjavu ministra turizma Garija Capellija o Dubrovčanima koji 'znaju što je to karantena'. "Neće Dubrovnik biti na nikakvim aparatima. Trenutne projekcije gubitaka su oko 60 milijuna kuna. Točno je, imamo 60 milijuna sa strane kako bi podržali sustav doks e situacija ne smiri. Uvijek smo bili odgovorni, rebalansom će se kad i ako za tim bude potrebe isfinancirati ono najvažnije, a trenutno nam je najvažnije zdravlje naših sugrađana i normalno funkcioniranje života. Podržat ćemo, ako do toga dođe, gospodarstvo Grada, pritom mislim na naše sugrađane koji ovise o nama i o turizmu, a dalje ćemo ovisno o situaciji, i to u suradnji s Vladom. Krajem lipnja ponovno ćemo razmotriti situaciju i reagirati odgovorno skuladno tome".
20. travanj 2024 13:19