StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoDIREKTORICA TZ DUBROVNIKA

ANA HRNIĆ: Sezona kasni, no nadamo se da će rujan i listopad biti izvrsni. Povećanje broja letova iz SAD-a, dovoljno govori o interesu za Dubrovnikom

Piše Maja Rilović Koprivec
5. lipnja 2021. - 14:49

Nakon što je Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti skinuo našu obalu s liste visoko rizičnih zemalja, turistički sektor je sve optimističniji, a turista je već je vidljivo više i na ulicama. Dubrovnik se proteklih dana vraća na turističke karte. Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić kaže kako cijepljenje ide dobrim tempom te da se nada da ćemo doseći visoku razinu procijepljenosti jer će to svakako biti jedan od važnih preduvjeta za ostvarenje uspješne turističke sezone.

- U Dubrovniku su trenutno otvorena 23 hotela, a još 10-ak planira otvorenje u sljedećih tjedan dana. Sezona ove godine počinje nešto kasnije u odnosu na predpandemijske godine, međutim očekujemo da će ona trajati sve do studenog i da će postsezona biti uspješnija od predsezone. Lani je nažalost uslijed pogoršanja epidemiološke situacije i uvrštavanja Hrvatske na crvene liste sezona naglo prekinuta, a ove godine se nadamo da će rujan i listopad biti izvrsni. Teško je davati točne prognoze s obzirom na to da je još uvijek sve nepredvidivo – govori direkotrica TZ Grada Dubrovnika.

U TZ nemaju informaciju o popunjenosti letova na linijama iz Rusije i onih koji bi uskoro trebali letjeti iz SAD-a, no direktorica navodi kako je prema informacijama s tržišta, vlada zaista veliki interes za Dubrovnikom. - United Airlines najavio je povećanje broja letova u odnosu na prvobitni plan, što vjerujem puno govori o interesu – kaže Hrnić.

Tijekom svibnja Dubrovnik je posjetilo nešto više od 15.000 turista, a od početka lipnja svakim ih je danom više. Tome će svakako doprinijeti dobre vijesti iz Europskoga centra za kontrolu bolesti.

20. travanj 2024 02:06