StoryEditorOCM

Airbnb olakšao otkazivanje rezervacija, kako gostu tako i domaćinu

Piše Maja Rilović Koprivec
12. ožujka 2020. - 11:20
Zbog utjecaja koronavirusa na turistički sektor, odnosno ograničenja putovanja, platforma za iznajmljivanje privatnog smještaja Airbnb je prilagodio svoja pravila i olakšao otkazivanje rezervacija, kako gostu tako i domaćinu.
Fleksibilnije rezervacije su paket alata i programa koje Airbnb razvija kako bi pomogao domaćinima i gostima pri otkazivanju ili odgađanju planova za putovanja. Kako su ograničenja putovanja i drugi utjecaji sve širi, Fleksibilnije rezervacije putnicima bi trebale donijeti više mira pri rezervaciji i dugoročno pomoći domaćinima da osiguraju više rezervacija.
Domaćinima koji su spremni i mogu ponuditi povrat sredstava za otkaze koji bi u protivnom bili naplaćeni, Airbnb će pružiti promocije koje povećavaju vidljivost novih rezervacija. Također, Airbnb se odriče standardne naknade od 3% na novim rezervacijama za unose do 1. lipnja 2020.
Gosti će imati filtre koji olakšavaju pronalaženje i rezerviranje mogućnosti smještaja, a koje imaju najprikladnija pravila otkaza (fleksibilna, umjerena ili stroga), u skladu s njihovim potrebama i trenutnim stanjem što se tiče koronavirusa.
100% povrata naknade za goste za uslugu Airbnb-a
U slučaju potrebe otkazivanja rezervacije izvršene do 1. lipnja, Airbnb gostu neće naplatiti naknadu ili će ju vratiti kao putni kupon koji se može koristiti na budućem putovanju. Ovih su dana o ovim promjena izvješteni domaćini, a kako ističu u Airbnb-u, ova poboljšanja imaju za cilj promoviranje pravedne ravnoteže i dodatne transparentnosti za njihovu zajednicu, koju formiraju domaćini vlasnici domova i ugostiteljski poduzetnici i gosti putnici koji traže jedinstveni smještaj i lokalno iskustvo.
25. travanj 2024 08:44