StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKI TEATAR

ZA DJECU, MLADE I ROMANTIČARE Zlatno libro i Prosidba ovaj vikend u KMD-u

Piše Dv
10. studenog 2020. - 11:31
U tjednu pred nama Kazalište Marina Držića na repertoaru ima dvije predstave! “Prosidba” A.P. Čehova u režiji Helene Petković igra 12. i 13. studenog u 20 sati, a 14. studenog na rasporedu je od 19 sati predstava za djecu i mlade "Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja".

U podjeli komedije "Prosidba" su Jasna Jukić, Branimir Vidić i Zdeslav Čotić. Predstava je premijerno izvedena u lipnju te se sada vraća na daske dubrovačkog teatra, a također je nedavno gostovala u HNK Šibenik. Ova jednočinka Antona Pavloviča Čehova potentan je kazališni materijal; duhovita, životna, s dramskim situacijama koje su iznimno zanimljive u glumačkoj i redateljskoj interpretaciji.

„Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja” je predstava za djecu i mlade u režiji Helene Petković, ostvarena u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i KMD-a uz potporu zaklade Caboga Stiftung. Dramatizaciju teksta potpisuju Marin Lisjak i Filip Jurjević prema odabranim bajkama iz dubrovačkog kraja koje su autori Aleksandra Piteša i Ivica Kipre sakupili u istoimenoj knjizi u izdanju ustanove u kulturi Grada Dubrovnika – Dubrovački muzeji.

U predstavi igraju kao Vile: Ivana Gulin, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka te Dario Gverović u ulozi dječaka.
20. travanj 2024 01:34