StoryEditorOCM
KulturaMJESEC HRVATSKE KNJIGE |

"VLAHOVE PRIČE": U suradnji USUD-a i Dubrovačkih knjižnica predstavljena slikovnica u stihu o avanturama dječaka Vlaha

Piše DV
19. listopada 2020. - 21:37
U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, 19. listopada, održalo se predstavljanje slikovnice “Vlahove priče” u suradnji Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica. 
 
Autorica slikovnice i predsjednica Udruge Ana Bašić objasnila je kako su Vlahove priče zapravo ‘zgode dječaka po imenu Vlaho koji istražuje svijet kao i svako dijete oko sebe’.
 
- U toj svojoj zanesenosti nesmotreno i nenamjerno odlazi od kuće, te na svoj način doživljava okolinu na koju nailazi. Tekst slikovnice napisan je u stihu, što plijeni dječju pozornost. Po sadržaju je priča edukativna i stimulativna, a prigodna je i za odrasle jer se dotiče tema o kojima i oni razmišljaju. Dječja poezija ili proza za ranu dob od velikog je značaja za svaku sredinu, pogotovo kada je u ovakvim događajima uključena interakcija autora i djece. Osim toga ovakve slikovnice se lako prerađuju u igrokaze – istaknula je Bašić koja je i pročitala dijelove iz slikovnice.
 
Književnu večer uveličali su i članovi USUD-a Katica Protić i Antun Anđelić koji su pročitali nekoliko svojih pjesama, a učenica Umjetničke škole Luke Sorkočevića Katarina Mrvalj na gitari je odsvirala nekoliko prigodnih skladbi.
24. travanj 2024 05:01