StoryEditorOCM
KulturaAUTOR KNJIGE "TU SAM! - SEDAM PRIČA NA PUTU DO ODREDIŠTA" O PROMOCIJI U REMETINCU

VEDRAN MEZEI Zatvorska publika me iznenadila brojnim pitanjima

11. ožujka 2019. - 22:21
Zahvaljujući projektu „Okreni novu stranicu“ književnog bloga „Čitaj knjigu“ kojeg vodi Alis Marić, Dubrovčanin sa župskom adresom Vedran Mezei promovirao je svoju knjigu „Tu sam! - Sedam priča na putu do odredišta“ u Remetincu.
 

DOSTA ZATVORENIKA I ZAPOSLENIKA

 

Na dubrovačkoj promociji bio je video sa zatvorenikom iz SAD-a, a sad ste Vi pošli hrvatskim zatvorenicima.

Video s promocije govori o čovjeku koji je počinio težak zločin, ali je iz njegove ispovijesti vidljivo kako je kroz neobičan odnos s jednim članom obitelji svojih žrtava doživio potpunu promjenu, okrenuo je novu stranicu. Čini mi se da taj klip nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj primjer mi je poslužio kao uvod u zadnju priču, a s njim sam na neki način zaključio i cijelu knjigu. Želja mi je bila da knjiga govori o složenim temama na jednostavan način i da zrači optimizmom. Nadam se da sam u tome i uspio.
 

Nije Vam cilj relativizirati krivnju zatvorenika?

Ne, ne pada mi napamet na bilo koji način prosuđivati. Svatko ima svoj put i baš smo se u jednom neformalnom razgovoru nakon promocije sa zaposlenicima zatvora složili da nitko od nas ne može sa sigurnošću reći da ne bi bio na mjestu tih zatvorenika da se kojim slučajem rodio u drugoj obitelji ili prošao neke druge okolnosti u djetinjstvu ili u nekom razdoblju života.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

24. travanj 2024 22:22