StoryEditorOCM
KulturaVEČERAS U LAZARETIMA

Večer Vučedolske kulture

10. studenog 2016. - 11:24

U sklopu manifestacije Dani kreativnih/kulturnih industrija 2016. večeras je u Art radionici Lazareti predstavljanje Muzeja vučedolske kulture, a najavljena je i prigodna modna revija. Bogati program događanja najavljen je za period od 19,30 do 21 sat, a očekuje se i održavanje radionice tetovaže te  predstavljanje nakita i virtualna šetnja. U programu će sudjelovati Mirela Hutinec, Mirna Crnković, Zrinka Merčep, Davor Garbac i plesno- edukativna udruga Convivo.
Inače, Vučedolska kultura dobila je naziv prema arheološkom lokalitetu Vučedol smještenom 5 km od Vukovara, jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi. Muzej je otvoren 30. lipnja prošle godine i jedinstveni je svjetski muzej koji je posvećen nekoj prapovijesnoj kulturnoj pojavi eneolitičkog razdoblja 3000.– 2500. prije Krista. Muzej je nastao kao rezultat sustavnih arheoloških istraživanja, znanstvenih i multidisciplinarnih interpretacija te višegodišnjeg rada niza stručnjaka i suradnika koji su doprinijeli nastanku Muzeja i razumijevanju biti jednoga vremena.  
Muzej realizira različite teme radionica kao što su izrade maketa vučedolskih kuća, tkanje, izrada sjekira, izrada keramike, učenja o arheologiji, astronomiji i slično.
Stoga, svi koji žele doznati newšto više o arheološkoj i kulturnoj baštini hrvatskog Podunavlja- pravac Lazareti.

20. travanj 2024 06:50