StoryEditorOCM
KulturaU SUBOTU

Večer u znaku tanga

Piše DV
19. svibnja 2023. - 10:38
Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u subotu 20. svibnja priprema zanimljiv koncert pod nazivom ”Tango the night”Dso/

Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u subotu 20. svibnja priprema zanimljiv koncert pod nazivom “Tango the night”. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Ovaj program, za koji je aranžmane priredio Damir Butigan, bazira se na tango glazbi koja vuče korijene iz Argentine. Mada se program mahom bazira na glazbi Astora Piazzolle, tu su i djela koja nisu nužno u tango stilu, ali pripadaju argentinskom kulturnom naslijeđu, pa tako slušamo "Pampeanu" Alberta Ginastere. Piazzollinim djelima sučeliti će se neka hrvatska tanga koja su nastala u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća prateći tadašnje suvremene trendove u svijetu, a bili su poznati kao šlageri. kao što je primjerice „Samo jednom se ljubi“ Iva Robića. Tako će se ove večeri sučeliti izvorna argentinska glazba s njezinom refleksijom na popularnu glazbu u tadašnjoj Hrvatskoj, a uz posebnog gosta, violončelista Vida Veljaka!

B&P Septet čine: Karmen Pervitić (glockenspiel i ksilofon), Džemal Cakić (truba i flugelhorn), Toni Kursar (rog), Martin Hrćan (rog), Damir Butigan (euphonium), Ivan Kušelj (truba i flugelhorn) i Alan Polzer (bubanjevi i udaraljke).

08. lipanj 2023 23:44