StoryEditorOCM
KulturaZA ŠKOLOVANJE PASA VODIČA

UZ DESET GODINA POSTOJANJA Klapa Kaše i Lions klub Libertas organiziraju humanitarni koncert

Piše Tea Stjepović
Foto: Željko Tutnjević
12. lipnja 2017. - 16:40

Deset godina klape Kaše proslavit će se u humanitarnom tonu, obljetničkim koncertom u Kneževu dvoru, 17. lipnja u 21 sat.

Povodom koncerta održana je konferencija za medije na kojoj su članovi klape Kaše i Lions kluba Libertas Dubrovnik predstavili humanitarni koncert, s nakanom prikupljanja sredstava za Hrvatsku udrugu za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Novinarima su se obratili voditelj klape Kaše Vicko Dragojević, predsjednik Lions cluba Libertas iz Dubrovnika Frano Herendija, te autorica tiskanje ilustrirane knjige za slijepu i slabovidnu djecu ‘Novogodišnja čarolija’, Irja Jerković.

Vicko Dragojević je na samom početku istaknuo da ovo neće biti samo obljetnički koncert za 10 godina, već suradnja s Lionsima i Udrugom za školovanje pasa vodiča i da je ovo najmanje što mogu napraviti.

'Kad smo krenuli u ovu priču o proslavi, kad su rekli koji su iznosi potrebni za školovanje pasa, odlučili smo da ćemo dati sve od sebe, koliko god to mi možemo da pomognemo. A i nikad u ovih 10 godina nismo nastupali u Kneževom dvoru, tu smo privilegiju čuvali za neku ovakvu prigodu', rekao je Dragojević i najavio goste koncerta, kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klapu Subrenom.

Frano Herendija se zahvalio klapi Kaše te je uvodno ispričao o Lionsima, svjetskoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji, priznatoj od Ujedinjenih naroda. 'Lions klub Libertas je mali klub s velikim srcem, djelujemo već devet godina i uvijek nastojimo pomoći ljudima u potrebi', kazao je Herendija i podsjetio na humanitarne akcije koje su radili tijekom ovih godina.

Irja Jerković je na konferenciji pokazala svoju ilustriranu knjige za slijepu i slabovidnu djecu kako bi pokazala koliko je život slijepih osoba skup. 'Život slijepog čovjeka je jako skup i kad u banci vidite kutijicu na kojoj piše 'sića za psa vodiča' i ubacite nešto znajte da ta sića nikako nije dovoljna. Dokaz za to je jedna obična ilustrirana slikovnica koju je Hrvatski savez slijepih prilagodio za slijepu djecu, a po primjerku košta dvije i pol tisuće kuna. Ako jedna slikovnica košta toliko, zamislite koliko onda košta školovanje pasa vodiča?', zapitala se Irja Jerković koja je za kraj pozvala Dubrovčane da se odazovu i dođu u što većem broju na koncert, uživaju u pjesmi i doniraju koliko mogu.

Na koncertu će biti presjek deset godina klape Kaše.

'Pjevat ćemo pjesme s kojima smo odlazili u Omiš, pjesme s instrumentima koje se vrte na radiju, neke će pjesme biti potpuno nove, a neke koje nismo ni pjevali 10 godina. Priduržit će nam se neki stari članovi, počeli su raditi probe i vraćaju se u jednu radnu atmosferu. Ovo je najmanje što možemo učiniti, nadamo se lijepom koncertu', rekao je Dragojević.

Cijena ulaznice je 50 kuna. Karte se mogu rezervirati na 092/336-9780, a prodaja ulaznica će krenuti sat vremena prije koncerta ispred Kneževog dvora.

19. travanj 2024 03:25