StoryEditor
KulturaKULTURA U ĐIRU |

TRI USTANOVE UDRUŽILE SNAGE Na otvorenom počinju kreativne radionice „Umjetnički virus“!

Piše Dv
8. lipnja 2020. - 14:21
Ilustracija
Tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik udružile su svoje pedagoške snage i u sklopu projekta Kultura u điru održat će kreativne radionice pod nazivom Umjetnički virus.

Radionice će se održati na više lokacija na otvorenom, a prva je u srijedu, 10. lipnja u 18:00 sati na platou ispred crkve sv. Jakova.

Radionice će voditi muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a svaka će radionica biti posebna na svoj način jer bit će tu i crtanja i slikanja, a izrađivat će se i skulpture te razne druge kreacije. No, ono što ih čini još posebnijima jest to da ove ustanove iz svojih prostora, ali i višemjesečnog online stvaranja, prelaze u prirodu gdje će dječica imati priliku uz stručno vođenje pedagoga stvarati mala umjetnička djela, igrajući se s aktualnom temom i ponašajući se kreativno odgovorno.

Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Bezopasni virus izašao je iz ustanova u kulturi Grada Dubrovnika i širi se u dodiru s umjetnošću. Najviše pogađa dječji uzrast, ali i sve one koji vole stvarati i kreativno se izražavati. Vidljiv je golim okom i pojavljuje se u svim mogućim bojama. Prenosi se likovnim tehnikama, zabavom i igrom.

Partneri u projektu su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.
item - id = 1025400
related id = 0 -> 1135730
related id = 1 -> 1132299
26. studeni 2021 18:50