StoryEditorOCM
KulturaDUBROVNIK U POZNO LJETO

Sutra koncert DSO-a u Franjevačkoj crkvi uz dirigenta Tobya Thatchera i pijanista Lovru Marušića

Piše dv
15. rujna 2022. - 09:55

Festival Dubrovnik u pozno ljeto bliži se kraju, no publiku očekuju još 3 koncerta u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Sutra, u petak 16. rujna u 21 sat koncert će se održati u Franjevačkoj crkvi, a pred publiku će uz DSO izaći dirigent Toby Thatcher, pobjednik Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata „Lovro pl. Matačić“ i pijanist Lovre Marušić.

Program koncerta:

L. Sorkočević: Simfonija br. 1 u D duru

W.A. Mozart: Koncert za klavir i orkestar br. 25 u C duru, KV 503

J. Haydn: Simfonija br. 100 u G duru, ‘Military’ Hob. I:100

Toby Thatcher je australsko-britanski dirigent. Suosnivač i dirigent Ansambla x.y, umjetnički direktor Zeitgeista te osnivač i umjetnički direktor Nineteenth Circle. Tijekom sezone 2022.-2023. Toby će debitirati s Ensemble Intercontemporain, Tasmanijskim simfonijskim orkestrom, Komornim orkestrom iz Reykjavíka i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te se vratiti u Slovensku filharmoniju, Southbank Sinfonia & Sydney Youth Orchestra. Godine 2022. Toby je gostujući pomoćni dirigent Londonskog filharmonijskog orkestra. Između 2020. i 2021. bio je asistent dirigenta Nacionalnog orkestra Francuske. Između 2018. i 2019. mentorirao ga je Peter Eötvös. Godine 2019. bio je dirigent na festivalu Cabrillo pod vodstvom Cristiana Măcelarua. Između 2015. i 2017. Toby je bio pomoćni dirigent Sydneyskog simfonijskog orkestra (pod vodstvom Davida Robertsona), a Londonski filharmonijski orkestar pozvao ga je kao gostujućeg asistenta Vladimiru Jurowskom.

Lovre Marušić svoju je međunarodnu reputaciju potvrdio osvajanjem srebrne medalje na prestižnom pijanističkom natjecanju u Clevelandu-2021 Cleveland International Piano Competition u SAD-u. Dobitnik je brojnih značajnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu: prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa

Cecilia u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.) kao i prva nagrada, nagrada komisije i nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Isidor Bajić u Novom Sadu (2016).

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314.

Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica.

MGF Dubrovnik u pozno ljeto održava uz podršku Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija, TZ Grada Dubrovnika i hotela Rixos Premium.

25. travanj 2024 12:53