StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA

Subotnja kava uz retrospektivnu izložbu o 100. obljetnici rođenja Antuna Masle

Piše DV
19. veljače 2020. - 11:26
Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 22. veljače, u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Antun Masle (1919.-1967.) retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja“, u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“.
 
„Subotnja kava u Galeriji prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se kroz aktualne izložbe ili stalni postav", poručuju iz UGD-a.

Viša kustosica, dr. sc. Rozana Vojvoda posjetiteljima će predstaviti koncept izložbe i upoznati ih s radom ovog velikog dubrovačkog umjetnika. Autor izložbe Igor Zidić, a izložene su umjetnine u vlasništvu su nacionalnih muzeja i galerija, primjerice Umjetničke galerije Dubrovnik, Galerije umjetnina u Splitu, Moderne galerije u Zagrebu, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Narodnog muzeja u Zadru, Gradskog muzeja u Rovinju, a posuđene su i umjetnine  iz različitih privatnih zbirki od kojih osobitu važnost ima zbirka nasljednica Antuna Masle.
 
20. travanj 2024 12:46