StoryEditorOCM
KulturaNARODNA KNJIŽNICA GRAD |

‘Stazama snova‘ Sunčane Barbarić

Piše DV
8. listopada 2021. - 12:13
U organizaciji Dubrovačkih knjižnica upriličit će se otvorenje prve samostalne izložbe mlade slikarice Sunčane Barbarić pod naslovom ''Stazama snova''Dubrovačke Knjižnice

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica upriličit će se otvorenje prve samostalne izložbe mlade slikarice Sunčane Barbarić pod naslovom ''Stazama snova''. Izložba će se otvoriti u prizemlju Narodne knjižnice Grad u ponedjeljak, 11. listopada 2021., u 18 sati.

Akademska slikarica Andrea Vukoja o izložbi je zapisala: Prema Aristotelu cilj umjetnosti nije predstavljanje vanjske pojavnosti stvari, već njihova unutarnjeg značenja, a prijeđemo li samo pogledom preko sanjivih djela umjetnice Sunčane Barbarić, već na prvi pogled bit će nam jasno zašto je autorica izložbi nadjenula naslov ˝Stazama snova˝. Njezino stvaralaštvo od početaka upućuje na traganja za nečim izvan granica materijalnog i opipljivog; za nečim što je gotovo na rubu snova i jave te na konstantnom razmeđu opipljivog i duhovnog, svjesnog i nesvjesnog. 

Sunčana Barbarić rođena je 21. veljače 1997. godine u Dubrovniku. Uz oba roditelja amaterska slikara, od rane dobi započinje s crtanjem i slikanjem. Nakon umjetničke škole Luka Sorkočević u Dubrovniku, smjer Slikarski dizajner, 2019. godine završila je i preddiplomski studij konzervacije/restauracije na Sveučilištu u Dubrovniku, s provedenim semestrom na pariškom sveučilištu École de Condé. Od 2018. godine članica je Dubrovačke Udruge Likovnih Umjetnika, s kojom redovito sudjeluje na likovnim kolonijama i izlaže na skupnim izložbama. Studentica je I. godine diplomskog studija slikarstva pri Umjetničkoj akademiji u Splitu.

16. travanj 2024 15:08