StoryEditorOCM
KulturaKOLARINOVIH DESET |

ŠPORKA KANASTA Prvu predstavu u izvedbi članova Kazališne družine Kolarin od sada možete pogledati online!

Piše Dv
20. travnja 2020. - 19:01
Pored toga što Dubrovački vjesnik ove godine obilježava 70. rođendan, Kazališnoj skupini Kolarin 2020. godina također je slavljenička. Naime, Kolarini ove godine slave 10. rođendan i na tome im ovim putem čestitamo!

Podsjetimo, amatersku Kazališnu družinu Kolarin osnovale su, 4. listopada 2010. godine, članice najbolje amaterske predstave u Hrvatskoj za 2009. godinu („Sve o ženama“ Mira Gavrana). Kazališna družina Kolarin osnovana je s ciljem promicanja dubrovačke književne scenske riječi, njegovanja zavičajnog govora, izvođenja dramskih djela i igrokaza za djecu i odrasle, poglavito dubrovačkih pisaca.

Prvi nastup Kolarina bio je prilikom predstavljanja knjige Iva Rudenjaka, skečem „Stolovi i stočići“ izveden 5. prosinca 2010., a napisala ga je i režirala Paola Dražić Zekić.

Dvoje slavljenika, 'Dubrovački' i Kolarini odlučili su družiti snage, a od te suradnje upravo će najviše profitirati čitatelji i ljubitelji kazališta.

Na portalu 'Dubrovačkog' objavljivat ćemo snimke predstava Kazališne družine Kolarin pa ćete se i u ovim neizvjesnim vremenima kad smo manje-više svi doma, moći nasmijati, potaknuti razonodu ili ugodno, uz igru Kolarina, provesti večer.

Niz počinjemo komedijom „Šporka kanasta“ Matka Sršena u režiji Radmile Milaković koju je Kazališna družina "Kolarin" premijerno izvela 13. travnja 2011. u prostorima Hotela Rixos Libertas Dubrovnik. Generalni sponzor bio je Rixos Libertas Dubrovnik.

- Šporka kanasta je kartaška igra, ali i više od igre. U igri su vjernost i osveta, a pobjeđuje ljubav - tipična sapunica... ali na dubrovački način, stoji u popratnom katalogu.

Predstavu je prilagodila i režirala Radmila Milaković, a u predstavi su igrali: Aida Machiedo (Marija Dileo, Stjepova žena), Jelica Čučević (gospođa Mare de Sorgo prof., žena kap. Nikše), Antonija Daničić (gospođa Šušina dr. Luce, žena Andrijina), Jelena Vlašić (Gospođa Nila Šoletić, žena Mihova), Tajana Martić (Anjula), Tonći Đurković (Mišo Mozetić, Loritin mali), Sebastijan Vukosavić (Nikša de Sorgo, kap. duge plovidbe), Aurelija Nadilo (gospođa Anđela, vlasnica butika), Ana Knez, Lindita Zečević (studentice, bolonjuše) i Nila Vukosavić (glas).

Komediju su Kolarini odigrali 16 puta, a uz videozapis, donosimo i fotogaleriju s premijere iz arhiva Dubrovačkog vjesnika.

Naravno, čim uvjeti to dopuste, Kolarini se vraćaju na scenu, a gledatelje očekuje premijera predstave „Mare Fjočica“ Josipa Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića, ali i reprizne izvedbe predstava: „Karaoke show“, „Ježeva kućica“ i „Novela od stanca“, a dotad - uživajte u nekim davno izvedenim naslovima!



19. travanj 2024 21:16