StoryEditorOCM
KulturaPRIJATELJSTVO VUKOVARA I DUBROVNIKA

Slikar Rudolf Rudi Pater ‘Buđenja gospođe Roze‘ predstavit će vukovarskoj publici, izložba ima nekoliko posebnosti

Piše B.L.
1. prosinca 2022. - 23:32

Nakon što je početkom listopada "Buđenja gospođe Roze" predstavio dubrovačkoj publici u atriju palače Sponza, slikar Rudolf Rudi Pater istoimenu izložbu otvara 2. prosinca s početkom u 20 sati u Gradskom muzeju Vukovar. Plod je to suradnje između grada prijatelja, Dubrovnika i Vukovara.

image

"Buđenja gospođe Roze" u Gradskom muzeju Vukovar

Privatni album

Uz autora, na otvorenju izložbe sudjelovat će predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, Marko Potrebica koji će i otvoriti izložbu, a bit će pročitan i prigodni tekst redatelja, književnika i novinara Davora Mojaša.

Pater navodi kako će uz njegove radove biti izložen i fragment iz srušene kapele ljetnikovca koji se nalazi u Čibači a koji je bio vlasništvo dubrovačke pjesnikinje i plemkinje Cvijete Zuzorić. Težak je pedesetak kilograma i zauzima središnje mjesto na postamentu.

image

"Buđenja gospođe Roze" u Gradskom muzeju Vukovar

Privatni album

Također, Pater će Gradskom muzeju Vukovar u svoje i u ime Grada Dubrovnika pokloniti jedno svoje djelo te će se tako njegova ‘Gospođa Roza‘ naći u izuzetno bogatom fundusu suvremenog slikarstva ove kulturne ustanove.

Glazbeno će otvaranje uveličati Dubrovački gitarski duo u sastavu Frano Matušić i Ante Skaramuca, a bit će izvedena skladba koju je slikaru i njegovoj izložbi posvetio njegov dragi prijatelj Frano Matušić.

19. travanj 2024 10:28