StoryEditorOCM
KulturaPLESNA PREDSTAVA „GORE“

Šest plesačica u parku Gradac

Piše Sanja Dražić
20. srpnja 2020. - 10:00
Prva i jedina plesna predstava na 71.DLJI – balet je ove godine izostavljen –  održana je u parku Gradac. Riječ je o predstavi „Gore“ čiji je koreograf Ferenc Fehér, a zveo ju je Zagrebački plesni ansambl. Šest plesačica odjevenih u bijele košulje i odijela u šest različitih boja pokretom su, očito, opisivale zajedništvo i podršku, izrazom lica tek poneku emociju, ponekad protivljenje i odvajanje od grupe pa opet skupno jedinstvo.

Riječ je o vrlo uigranoj i preciznoj usklađenosti plesačica odlične kondicije koje su 45 minuta besprekidno „putovale“ kroz različite situacije. Glazba je bila poprilično glasna i agresivna a sve su joj karakteristike bile još naglašenije u mirnoj noći u kojoj nije bilo ni vjetra, niti buke auta i aviona. 

Budući da za ovaj događaj nije bilo programske knjižice, što je nečuveno, ne znamo nikakve relevantne podatke o izvođačima ni autorskom timu. Navest ćemo samo imena plesačica koja smo doznali iz drugih izvora: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić i Jovana Zelenović.
17. travanj 2024 08:26