StoryEditorOCM
KulturaVEČER VIDRI U ČAST

RENESANSA U ŠIROKOJ Vile, negromanti i čeljad pred Domom Marina Držića

Piše DV
19. svibnja 2018. - 14:19

Bila je to predivna večer pred Domom Marina Držića. Povod je bio predstavljanje dramske i glazbene radionice s djecom Doma Marina Držića "Vile, satiri, negromanti i čeljad...".

Dramska radionica 'Nadnaravna bića u Držićevim djelima' organizirana je pod mentorstvom profesorice glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić i akademskog glumca Hrvoja Sebastijana a glazbena radionica 'Držićeve vile i božice u sviranju i pjevanju' pod mentorstvom prof. glazbe Sanje Dražić.

Obje radionice predstavljene su sinoć u povodu Međunarodnog dana muzeja.

Organizatori su zahvalili svima koji su poduprli program kao novi prinos popularizaciji lika najpoznatijeg dubrovačkog komediografa.

- Hvala svima, Gradu Dubrovniku, Nili Miličić Vukosavić, Nedimu Mecu, hvala mentorima radionica Paoli Zekić, Hrvoju Sebastijanu i Sanji Dražić, kao i svim djelatnicima Doma Marina Držića -  navode iz Doma Marina Držića.

Posebne zahvale šalju bakama, djedovima, roditeljima i djeci ovog Grada, polaznicima ovogodišnjih radionica što ste vrijedno i marljivo učili o renesansnom Dubrovniku i našem i Vašem Marinu Držiću. Vi ste naše najveće blago, kažu iz DMD-a.

20. travanj 2024 12:52