StoryEditorOCM
KulturaNARODNA KNJIŽNICA GRAD |

PRVO SU IMALI KOLONIJU, A SAD SU OTVORILI IZLOŽBU Dubrovački umjetnici ‘sagradili‘ ljetnikovac Skočibuhu na svojim platnima

Piše Bruno Lucić
16. kolovoza 2020. - 00:24
Članovi Dubrovačke udruge likovnih umjetnika otvorili su u prizemlju Narodne knjižnice Grad izložbu „Ljetnikovac Skočibuha“. Izložena djela nastala su tijekom likovne kolonije koja se održala u đardinu ljetnikovca 25. srpnja. Okupljene je u ime domaćina, Dubrovačkih knjižnica, pozdravila Ivona Macan dok je predsjednik DULU-a Valter Kožul isto tako rekao par riječi.

Istaknuo je kako je kolonija bila kvalitetna po rezultatu. Ovo je treća izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika ove godine, bilo je planirano otvoriti ih 7 tijekom 2020., ali je korona znatno utjecala na itinerar i mogućnosti. Kožul je izrazio nadu da će, ukoliko ne bude ponovne karantene i ukoliko to financije dopuste, DULU ove godine sveukupno otvoriti pet izložbi. Također, zahvalio je Dubrovačkim knjižnicama na čelu s ravnateljicom Jelenom Bogdanović na suradnji i gostoprimstvo, zahvalio je Gradu Dubrovniku i okupljenima na dolasku, ali i restauratoru papira, djelatniku Dubrovačkih knjižnica i članu DULU-a Robertu Kralju na pomoći oko realizacije jer je upravo on spona između Udruge i ustanove.

Dakle, na koloniji je sudjelovalo 19, a na izložbi sudjeluje 17 autora: Andrea Vukoja, Dragica – Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josip Škerlj, Luce Đuraš, Marijana Hure, Marijan Fragić, Maro Kriste, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nikola – Nino Dubčić, Pero Skvrce, Robert Kralj, Sunčana Barbarić i Valter Kožul.

Sljedeća kolonija održat će se u đardinu ljetnikovca Skočibuha 29. kolovoza nakon koje opet slijedi izložba, a sadašnja izložba ostaje otvorena do sredine rujna.
25. travanj 2024 01:02