StoryEditor
KulturaU PONEDJELJAK 3. PROSINCA U SALOČI OD ZRCALA

Predstavljanje knjige "Lastovska elegija" Mata Maričevića <br />  

Piše PSD.
27. studenog 2018. - 12:02

Nakon predstavljanja na Lastovu, na blagdan Svetog Kuzme i Damjana, zaštitnika ovog otoka, knjiga „Lastovska elegija“ Mata Maričevića predstaviti će se i u Dubrovniku, u ponedjeljak 3. prosinca s početkom u 18 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad, znanoj nam Saloči od zrcala. 

„Lastovska elegija“ gospara Mata, rođenog Lastovca, odavno već životom i poslom vezanog za Dubrovnik, vrlo je vrijedna i važna knjiga za Lastovo, u kojoj nam on kao autor kroz razgovor sudionika priče i njihova sjećanja, naravno uz komin i u konobi, u stranju kako bi Lastovci rekli, uz iće i piće, zapisuje mnoge zgode, anegdote, tradiciju i običaje, ali i povijesne činjenice, događaje i likove povijesti i života kroz stoljeća ovog otoka. Ova njegova knjiga zapravo je dokument povijesti i velika promidžba Lastova, a objavljena je u vlastitoj nakladi autora, te uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca.

Ovu vrijednu knjigu će uz gospara Mata predstaviti lektor i recenzent knjige Maja Milošević te u ime Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro. Kao posebno iznenađenje nastupit će klapa „Kolafjaka“ koju čine autorovi dugogodišnji prijatelji i poznanti pjevači dubrovačkih klapa. 

loading...

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 05:15