StoryEditor
KulturaŽELJNI KAZALIŠTA

Predstava ‘OtpisaNE‘ rasprodana, dodana izvedba za Valentinovo

Piše DV
8. veljače 2021. - 11:15
Otpisane predstava u KMD

Dubrovačka publika očito je željna kazališnih predstava i to onih koji na kraju nose neku poruku. Sve ulaznice za izvedbu predstave 'OtpisaNE' u ovu subotu 13. veljače su rasprodane i to za oba termina (u 18:00 sati i u 20:00sati). Organizatori su dodali još jedan termin i to na samo Valentinovo. U nedjelju 14. veljače s početkom u 20:00 sati.
Predstava 'OtpisaNE' je nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena 'Gorica' prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića. U glavnim su ulogama Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin. Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.
Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a 'OtpisaNE' su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. 'OtpisaNE' će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić.
Dubrovačka publika ju opet ima priliku gledati na Valentinovo, u nedjelju 14. veljače u kazalištu Marin Držić.

11. svibanj 2021 11:37