StoryEditorOCM
KulturaVRIJEDI POSLUŠATI|

POVODOM BLAGDANA TIJELOVA: "Dotakni me Isuse" Stijepa Gleđa Markosa donosi nam posebni glazbeni ugođaj

Piše dv
2. lipnja 2021. - 21:08

Dubrovački kantautor Stijepo Gleđ Markos objavljuje novi video spot za pjesmu "Dotakni me Isuse" čija je premijera upravo na Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Ovo je još jedna prilika da se kroz pjesmu približimo Isusu u Svetoj Euharistiji i osjetimo snažnu ljubav koja iz nje izvire.

„Dotakni me Isuse“ je pjesma koja se nalazi na albumu „Moja Hridino“ kojeg je Stijepo objavio u travnju ove godine, a prema interesu publike radi se o još jednoj velikoj glazbenoj uspješnici koju je Stijepo Gleđ Markos ostvario sa pjesmom „Psalam 18“. Pjesma je nastala na izvornom biblijskom tekstu Psalma 42 na koji je Stijepo napisao glazbu i dodao tekst refrena izmjenjujući dijelove teksta na engleskom i talijanskom jeziku. Mistična glazba u video spotu ostavlja nas u prisutnosti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kao snažan spoj Božje Riječi i melodije kojoj je glavni cilj dotaknuti srce slušatelja, upravo kako i sama pjesma nosi ime.

Više o samoj pjesmi govori nam kantautor Stijepo Gleđ Markos: „Ova je pjesma nastala iz molitve. Osjećaji koji su u srcu pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu su neopisivi. Grešan, slab i umoran od svijeta upućujem molitvu pred Gospodinom kako bi me Njegova svjetlost obasjala i dala mi toliko potreban mir i odmor u ljubavi. Miris tamjana koji gori predstavlja molitvu koja je upućena ka nebu, a kroz molitvu nas Gospodin vodi na prostranstva u kojima duša odmara. Video spot za pjesmu sniman je dijelom na prekrasnim padinama brda Srđ iznad Dubrovnika a dijelom u crkvi poznatog Dubrovačkog Svetišta Blažene Djevice Marije, u narodu prozvano od milja Gospa od Milosrđa. Hvala mojim dragim kapucinima što su mi otvorili vrata crkve. Drago mi je da će u spotu zauvijek biti potpis i naše Majke Marije jer je ta crkva zapravo mjesto gdje dolazim i molim. Posebno hvala i don Marinu Lučiću, katedralnom župniku koji u spotu predvodi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.“

Spot je sniman u izvršnoj produkciji Aria Artis i režiji Stijepa Gleđa Markosa. Uz vrhunsku video produkciju koja oplemenjuje njegove pjesme pod vodstvom Miša Sorića i Unique Films tu je i Nikša Radičević koji je zadužen za predivne snimke iz zraka. Kako Stijepo navodi radi se o uigranoj ekipi suradnika koji surađuju u svim njegovim video spotovima dajući svoj veliki umjetnički doprinos.

Ovo je još jedan video spot s albuma „Moja Hridino“ na kojem se nalaze najljepše duhovne skladbe s kojima se ovaj sjajni kantautor predstavio publici te svojim osebujnim glasom ali i autentičnim glazbenim izričajem zaintrigirao mnoge. Jednostavnim zvukom gitare i jedinstvenom bojom glasa Stijepo Gleđ Markos postaje prepoznatljiv po stvaranju posebnog glazbenog ugođaja kojemu se želimo prepustiti željno iščekujući nove glazbene spotove.

24. travanj 2024 09:25