StoryEditorOCM
KulturaPALAČA RANJINA |

POVODOM 20. OBLJETNICE DJELOVANJA Župan Dobroslavić primio voditelja i članicu ženske klape FA Linđo

Piše Dv
20. srpnja 2020. - 14:33
Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio je u ponedjeljak voditelja ženske klape FA Linđo Vedrana Ivankovića i članicu klape Fani Favro Bukvić, a povodom proslave 20 godina postojanja klape.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je pohvalio rad klape, istaknuvši kako su kroz godine napravili jako puno na promociji kako ženske, tako i klapske pjesme općenito.

Također, na sastanku je istaknuto kako će ženska klapa FA Linđo po prvi put u svojoj povijesti ove godine nastupiti u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo osnovana je u Dubrovniku u veljači 2000. godine na inicijativu plesačica ansambla. Vođenju klape posvetio se tadašnji član glazbenik ansambla, a današnji uspješni i nagrađivani klapski voditelj i voditelj zbora ansambla, Vedran Ivanković.

Prvi put se ova klapa predstavila javnosti u kolovozu 2000. godine kada je Folklorni ansambl Linđo slavio svoju trideset petu obljetnicu postojanja i djelovanja, a od tada do danas iza njih su brojni nastupi i nagrade.
25. travanj 2024 13:57