StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

Pogledajte Pirandellove "Odjenuti gole"

6. ožujka 2018. - 11:32

Prema obavijesti iz Kazališta Marina Držića, na programu tog kazališta 9. i 10. ožujka 2018. s početkom u 20 sati uprizorit će se drama "Odjenuti gole".

Prema tekstu talijanskog književnika Luigija Pirandella redateljica predstave je Marina Pejnović a svi zainteresirani gledatelji karte mogu rezervirati na telefon 321-088 ili na e-mail kmd.blagajna@gmail.com

Predstava uključuje sve poznate Pirandellove dramske postupke, a naslanja se i na novelu “Tragedija jednog lika”. I što još reći onima koji se premišljaju doći i pogledati ili propustiti (batrem za ovaj put)? Dovoljno je reći kako je prva rečenica 'stara mi je navika svake nedjelje popodne primati i saslušavati likove svojih budućih novela' ta koja zbilja predočava i rastvara prostor igre i ludens - metu teatralnosti - što je ispred zastora, a što iza, kad je netko lik, a kad osoba. Inače, Pirandello je 1934. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost uz obrazloženje "zbog svog odvažnog i domišljatog oživljavanja dramske i scenske umjetnosti."'.

Recimo ovom prigodom još i to da u predstavi igra glumačka ekipa u kojoj su Nika Lasić (Ersilia Drei), Bernard Tomić (Franco Laspiga), Hrvoje Sebastijan (Grotti), Zdeslav Čotić (Ludovico Nota), Edi Jertec (Alfredo Cantavalle), Mirej Stanić (Onoria) i Nina Hladilo (Emma).

20. travanj 2024 09:10