StoryEditorOCM
Kultura14. ‘TINO PATTIERA‘ |

PISMA GĐI L.O.V.E. Večer ljubavnih pjesama u Dvoru uz Tanju Ruždjak i Marcina Koziela

Piše Dv
5. srpnja 2021. - 12:30

Završni koncert 14. Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ održat će se u utorak, 6. srpnja u atriju Kneževa dvora. Riječ je o recitalu jedne od najnagrađivanijih hrvatskih pijanistica mlađe generacije, Tanje Ruždjak i istaknutog poljskog pijanista Marcina Koziela. Početak koncerta je u 21 sat.

Koncert nosi naziv „Pisma gđi L.o.v.e.“, a na programu su međunarodne ljubavne pjesme, ujedno i pjesme čežnje, ispunjenja, izdaje, očaja i nade. P.I. Čajkovski, R. Strauss, N. Rimsky Korsakov, M. de Falla, B. Bersa, R. Hahn, D. Pejačević, M. Legrand, J. Hatze, S. Donaudy, P. Tosti neki su od skladatelja čija će se djela naći na programu.

Tanja Ruždjak živi i radi u Beču gdje je završila Postdiplomski studij pjevanja na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti 2019. u klasi prof. Claudije Visce. Školovala se i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasama prof. Martine Zadro i prof. Dunje Vejzović gdje je diplomirala i magistrirala na izvođačkom smjeru. S uspjehom nastupa u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, SAD, Nizozemska, UK, Slovenija, Irska, Španjolska). Dobitnica je nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog umjetnika u 2016. godini, a od međunarodnih natjecanja izdvajaju se: „Grand Prix“ na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Rigi (Latvija) u rujnu 2019. godine, posebna nagrada „Opera mladych“ na mađunarodnom natjecanju „Gabriela Benačkova“ u Češkoj u listopadu 2019, Prva nagrada na Međunarodnom pjevačkom natjecanju IMMC u Mariboru (Slovenija) 2018. te brojne druge. Ostvarila je desetke važnih opernih uloga na Hrvatskoj i inozemnoj opernoj sceni. Redovito nastupa na važnim domaćim i inozemnim festivalima te surađuje sa eminentnim dirigentskim imenima: Nikša Bareza, Leopold Hager, Simon Robinson, Ricrdo Estrada, Ivo Lipanović, David Danzmayr, Hans Graf, Loris Voltolini, Pavle Dešpalj i drugi.

image
Dso

Marcin Kozielrođen je u Gdanjsku (Poljska) gdje je diplomirao na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Waldemara Wojtala. Živi i radi u Beču gdje se usavršavao na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost (2003.-2008.) u klasi prof. Davida Lutza i na Konzervatoriju Bečkog sveučilišta kod Kirstin Okerlund. Od 2010. godine ima svoju klasu „solo korepeticije“ na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču, a od 2015. godine djeluje kao voditelj studija opernih uloga u cijenjenoj Bečkoj opernoj kući„Theater an der Wien“. Njegove sposobnosti zapažene su na poznatim međunarodnim festivalima i natjecanjima poput „Ada Sari“ Festvala,“ Mara Callas međunarodnog pjevačkog natjecanja“ u Ateni, „Robert Schumann“ međunarodnog natjecanja u Zwickau, „Belvedere“ natjecanja u Beču i slično. Surađuje sa poznatim vokalnim pedagozima i umjetnicima kao što su Helena Lazarska, Francisco Araiza, prof. Gerhard Kahry, prof. Rudolf Piernay i drugi.

image
Dso

Kontakt za informacije i rezervacije je 091 613 7314 i email sales@dso.hr. Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos Dubrovnik.

20. travanj 2024 10:38