StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

Održana press konferencija povodom ovotjednog gostovanja Kazališta Trešnja iz Zagreba s uspješnicom "Snježna kraljica"

Piše DV
14. svibnja 2019. - 21:00
U Kazalištu Marina Držića danas je održana press konferencija povodom ovotjednog gostovanja Kazališta Trešnja iz Zagreba s uspješnicom "Snježna kraljica" prema tekstu H.C. Andersena u režiji Paola Tišljarića. Riječ je o komadu u adaptaciji Lade Kaštelan namijenjenom djeci i mladima od 6 godina na više. Izvedbe su na rasporedu od 15. do 18. svibnja a svi detalji su dostupni na www.kmd.hr

Na pressici su sudjelovali ravnatelj KMD-a / ujedno i redatelj predstave Paolo Tišljarić te glumci iz predstave. U naslovnoj ulozi je Senka Bulić, a govorili su također mlade zvijezde hrvatskog glumišta Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić, Luka Bulović i Dubravka Lelas. Također su istaknuli poruku ravnateljice Kazališta Trešnja, Višnje Babić: „Zahvalna sam Ministarstvu kulture i Uredu za kulturu grada Zagreba, jer bez njihove pomoći ovo uzajamno gostovanje ne bi bilo moguće.“

Paolo Tišljarić: "Drago mi je da je Višnja Babić odlučila napraviti ovakvu suradnju s nama gdje dubrovačka publika može pogledati zagrebačku predstavu, a dotad publika u Zagrebu uživa uz naše Blizanke. Puno smo uložili u ovu suradnju i nadam se da ćemo i u budućnosti imati koprodukcije te malo bolje povezati Dubrovnik i Zagreb u umjetničkom smislu." 

Senka Bulić: "Ja sam zaljubljena u Dubrovnik. On je tako uzbudljiv i predivan grad pa su svaki put posebni gušti i užitak ponovno biti ovdje."

Tvrtko Jurić: "Ova pressica je prvi korak prema našoj publici. Očekujemo djecu u velikom broju i da ćemo im zbilja dočarati čaroliju sjevernih krajeva."

Ivana Bakarić: "Dojmovi su izvrsni, ovo nam nije prvi put u Dubrovniku ali jest prvi put s Trešnjom. Volimo jako igrati ovu predstavu i odigrali smo je već jako puno puta. Nadamo se da će i dubrovačka publika biti zadovoljna,

Luka Bulović: "Ovo je divno iskustvo, a nismo s ovom predstavom nikad gostovali na dulje vremena kao ovdje. Jako se veselimo dubrovačkoj publici i nadasve reakcijama djece koja će doći. Nema treme ali postoji pozitivno uzbuđenje".

Nakon press konferencije održano je i predavanje za studente Sveučilišta u Dubrovniku od strane dugogodišnje suradnice Kazališta Trešnja dr.sc. Miriam Mary Brgles na temu “Metodologoija istraživanja kazališta iz sociokulturne i marketinške perspektive”.

 
20. travanj 2024 07:07