StoryEditorOCM
KulturaDANI UMJETNIČKE ŠKOLE

ODRŽAN PRVI ZAVRŠNI KONCERT Mladi virtuozi izazvali oduševljenje u Sponzi

Piše PSD.
29. svibnja 2018. - 11:55

Povodom Dana Umjetničke škole Luke Sorkočevića u atriju palače Sponza održan je I. Završni koncert Glazbenog odjela škole.

Nastupili su: Puhački orkestar Osnovne glazbene škole, Mješoviti zbor Srednje glazbene škole pod ravnanjem Maje Marušić, Mara Margaretić/sopran, Lovro Marković/violončelo, Dora Vicelić/klavir, Ivo Baule/gitara, Laura Marić/violina, Diana Andreis/violina, Helen Chiddenton/violina i Lukša Benić/klavir, Ana Vidojević/violina, Nikša Car/klavir, Nina Zvone/violončelo, Paula Bukvić/violina, Lucija Brautović/flauta, Barbara Ćorak/flauta i Ana Bakija/klavir. Korepetitori bili su profesori Stefani Grbić i Alberto Frka.

Pored učenika UŠLS-a, gostovali su i učenici iz drugih škola. Tako su nastupili: Marko Tomislav Moguš/klavir, Ivan Butigan/bisernica i Danilo Petrović/harmonika - Glazbeni odjel Osnovne škole Dragutina Tadijanovića; Martina Kovačević/trombon i Nikola Kovačević/rog - Muzička škola Tivat. Klavirska pratnja učeniku Ivanu Butiganu bila je profesorica Maja Pavošević. Uz učenike iz Tivta nastupila je profesorica Ana Mihaljević.

Učenici, roditelji i mentori imali su tisuću razloga za zadovoljstvo, a nakon koncerta ostao je ponos te pogled prema posve zasluženom ljetnom odmoru. "Zalutalo" je i nekoliko stranaca u Sponzu, a neki su odlučili ostati do samog kraja. To je razumljivo s obzirom da je izbor glazbe u Sponzi bio je daleko kvalitetniji nego onaj na Stradunu.

Program Dana Umjetničke škole nastavlja se Danom otvorenih vrata Baletnog odjela 29. svibnja od 17 do 20 sati te predstavljanjem Likovnog odjela škole izložbom "Dubrovnik kao filmski set" istog dana u Galeriji mladih s početkom u 19.30 sati.

22. travanj 2024 12:46