StoryEditorOCM
KulturaOD SUTRA

Vodiči, obratite pažnju: bez EU digitalnih COVID-potvrda nema ulaska ni u muzeje!

Piše dv
15. studenog 2021. - 15:29

Od sutra je posjedovanje EU digitalne COVID- potvrde nužno i za posjet Dubrovačkim muzejima. Primjenu novog pravila potvrdila je i vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja Ivona Michl. 

-Sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske,  od 16. studenog 2021. svi pri ulasku u Javnu ustanovu „Dubrovački muzeji“, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, ovlaštenoj osobi za kontrolu ispravnosti dokumenata na ulazu moraju obavezno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz.  Odluka se ne primjenjuje na osobe mlađe od 16 godina- rekla nam je Ivona Michl i dodala:

-Osobe koje odbiju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, ne mogu ulaziti niti boraviti u službenim prostorijama Javne ustanove „Dubrovački muzeji".

23. travanj 2024 22:05