StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKE LJETNE IGRE

Od danas online možete pogledati predstavu "Marin Držić - Viktorija od neprijatelja"

Piše Dv
5. svibnja 2020. - 16:06
Dubrovačke ljetne igre objavile su videozapis predstave "Marin Držić - Viktorija od neprijatelja" prema dramaturškom konceptu i oblikovanju teksta Hrvoja Ivankovića, a u režiji Ivice Boban a koja je premijerno izvedena u parku Umjetničke škole 2017. godine na 68. Igrama, povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića.

U Viktoriji od neprijatelja Marin Držić govori sam o sebi, o svom i našem vremenu, o svijetu koji se je ištetio i u kojem je dukat car i gospodar. Predstava je satkana od fragmenata njegovih komedija, pastorala, pjesama, od krhotina urotničkih pisama i tragedije Hekube, povezanih u jednu misao; misao poete urotnika koji svoj utopijski plan ne ispisuje kao nacrt mogućeg nego kao subverzivnu pjesničku fantaziju suprotstavljenu vladajućoj društvenoj i etičkoj paradigmi.

Festivalski dramski ansambl predvodili su Ozren Grabarić, Maro Martinović, Branimir Vidić Flika te mnogi drugi. U predstavu su uključeni i članovi glumačke družine Kolarin te studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Autor snimke je: VSP VIDEO - Dubrovnik, a predstavu možete pogledati OVDJE.


 
22. travanj 2024 10:22