StoryEditorOCM
KulturaPLESNI STUDIO DUPOINT

Nova i nepredvidljiva priča na radost najmlađih: na daskama Kazališta Marina Držića zaživjela bajka "Zvjerotica i lijep"

Piše Dv
3. svibnja 2022. - 23:11

U Kazalištu Marina Držića premijerno je izvedena plesna predstava "Zvjerotica i lijep" u režiji Lorete Prce, Marije Storelli i Petre Bobić koje su istovremeno autorice teksta. Predstava je plod suradnje KMD-a i Plesnog studija Dupoint. Uz Prce i Storelli, koreografiju potpisuje i Marijana Katić. Kostimografkinja je Petra Bobić, a oblikovanje zvuka priredio je Audiovizualni centar Dubrovnik. Naratorica je Petra Bobić, Ljepotica Astrid Zainul, Ivan Kolarov je Zvijer, Ruža je Mia Pasqualicchio, Vuka igra Lorenco Ferk, Čarobnicu Gordana Jakuš, Stipe Šoda/Zlatan Avdić (Otac) dok ansambl čine članovi Plesnog studija Dupoint.

- Predstava "Zvjerotica i lijep" u produkciji udruge Plesni studio DuPoint razvila se iz klasične, svima dobro poznate bajke "Ljepotica i zvijer", francuske autorice Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. U produkciji plesnog studija DuPoint ova priča poprima svoj specifičan smjer, razvija se u nešto novo i nepredvidljivo. Kao i svaka bajka, djeci priča priču o tome kako u životu ne mora sve biti strogo zapisano te kako je najbolje slijediti svoje srce. "Kako pretvoriti tren u vječnost, kako odgoditi priči kraj, ljubav nek te vodi uvijek, teško je, al' pokušaj. Sreću kad uspiješ ulovit, vrijeme zaustavit na čas, ljubav vječno živjet će, u njoj je spas." (Iz sinkroniziranog filma "Ljepotica i zvijer"). Iako je ova plesna predstava prvenstveno namijenjena djeci, obraća se svima koji se bore s nepredvidljivošću svakodnevice, stoji u popratnom tekstu.

Reprize predstave na rasporedu su 4. svibnja u 17 i 19 sati.

17. travanj 2024 10:13